FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Đukanović optužuje oporbu i medije

Autor: dram
PODGORICA, 5. travnja 2012. (Hina) - Čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i doskorašnji crnogorski premijer Milo Đukanović predložio je na promidžbenom skupu svoje stranke u Tivtu da, ako u Crnoj Gori treba provesti uhićenja na kojima inzistira Europska unija (EU), u zatvore pođu čelnici oporbe i vlasnici dijela medija, prenosi u četvrak podgorički dnevnik "Vijesti".

U Tivtu i Herceg Novom u nedjelju se održavaju lokalni izbori.

Kako prenosi podgorički list, Đukanović je aludirao na Nebojšu Medojevića i Branka Radulovića iz oporbenog Pokreta za promjene (PzP), bivšeg čelnika Socijalističke narodne partije (SNP) Predraga Bulatovića, čelnike Nove srpske demokratije(NOVA) Andriju Mandića i Gorana Danilovića te vlasnika medijske kuće "Vijesti" Miodraga Perovića.

On ih je optužio da "iz neutažive želje za vlašću štete nacionalnim interesima napadajući investitore i pokušavajući iskonstruirati tezu da su DPS, njihov lider i prethodna vlada korumpirani".

Europski povjerenik za proširenje Štefan File poručio je prošlog tjedna s govornice Europskog parlamenta da je "Crna Gora postigla dosta u području vladavine prava, ali mora pojačati borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, osobito one na visokoj razini".

Đukanović je, međutim, odbacio tvrdnje pojedinih oporbenih čelnika da EU inzistira na uhićenju visokih dužnosnika.

"Naravno, znam ja koga bi oni najviše voljeli uhititi i imaju potpuno pogrešnu predstavu da će time smijeniti postojeću vlast i sebi osigurati prečicu do dolaska na vlast. Dobar dio njih, nakon dolaska na vlast želi Crnu Goru prinijeti na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma", poručio je Đukanović.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙