FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSLS i HSS formiraju zajednički Gospodarski savjet

Autor: dber
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Zagrebačke gradske organizacije HSLS-a i HSS-a osnovale su zajednički Gospodarski savjet "za spas zagrebačkog gospodarstva" kojeg vodi nezavisni stručnjak Vladimir Ferdelji i imat će 20-30 gospodarstvenika, ekonomskih stručnjaka i menadžera iz cijele Hrvatske, a uskoro će osnovati i Urbanistički savjet na čijem čelu će biti Oto Barić mlađi, najavio je danas predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu u Zagrebu.

"Želimo dati naglasak na gospodarstvo, imati jasan stav i programe i za to se boriti, a ne djelovati oportunistički kao nova vladajuća koalicija u svojim prvim mjesecima", poručio je Darinko Kosor podsjećajući da su HSLS i HSS u Zagrebu prije nekoliko tjedana formirali koaliciju i u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zajednički Klub zastupnika pa je gospodarski i urbanistički savjet nastavak njihove suradnje.

"To će biti jaka, treća politička opcija odnosno 'treća priča' između lošeg SDP-a i još lošijeg HDZ-a", rekao je Kosor.

Situaciju u Zagrebu ocijenio je "tragičnom" jer se, kako je naveo, gradonačelnik Milan Bandić pretvorio u Cervantesa koji ide po gradu i priča viceve i čita pjesmice, dok se u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, gdje većinu čine SDP i HSU, raspravlja o nevažnim i marginalnim problemima.

Predsjednik HSLS-a nije zadovoljan ni radom Zagrebačkog holdinga gdje se gubici i dalje nastavljaju i premašit će 500 milijuna kuna. "Umjesto propagirane bolje kvalitete komunalnih i drugih usluga za istu cijenu, u Zagrebu se situacija obrnula pa građani istu ili čak lošiju uslugu dobivaju za višu cijenu", rekao je Kosor i dodao da HSLS i HSS takvu situaciju žele radikalno promijeniti i zato će zatražiti sazivanje Skupštine Zagrebačkog holdinga i inzisitirati da se promijeni uprava koja, tvrdi Kosor, nije napravila ništa osim što je povećala broj zaposlenih u direkciji.

"Ukoliko razgovor s SDP-om i HSU-om ne donese radikalne promjene u poslovanje Holdinga, povlačimo se iz Holdingove skupštine", najavio je Kosor.

Novi predsjednik Gospodarskog savjeta Vladimir Ferdelji naglašava da su Zagrebu potrebni veliki projekti poput uređenja plovnosti rijeke Save, rješavanja pitanja komunalnog otpada i postavljanja zagrebačke industrije na zdrave noge, a ne uređenje i popločenje Cvjetnog trga "po tko zna koji put". Kritiku je uputio i vladajućoj koaliciji kojoj, kako smatra, nedostaje hrabrosti za prave promjene, a mjere koje poduzima nisu uspjele zaustaviti niti jedan ključni trend: od porasta broja nezaposlenih, zaduživanja i budžetskog deficita do porasta siromaštva. Lošom ocjenjuje i predloženu mjeru Ministarstva rada i mirovinskog sustava da se mladi ljudi bez radnog iskustva zapošljavanju bez plaće dodajući da se tako ne može eksperimentirati. "Tako je bilo u robovlasničkom sistemu, a tamo se ne treba vraćati", kazao je.

Kosor je najavio da će HSLS na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu predložiti kandidata za gradonačelnika koji, rekao je, ne mora biti nužno stranački te istaknuo da osim upravljanjem Zagrebačkim holdingom nisu zadovoljni ni funkcioniranjem mjesne samouprave gdje tisuće vijećnika ničemu ne služe jer ne mogu donositi nikakve odluke.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nazočili su i predsjednici zagrebačkih organizacija HSLS-a i HSS-a Alen Ostojić i Nenad Matić.

(Hina) xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙