FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 25. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HSLS-a Alen Ostojić i predsjednik Gradske organizacije HSS-a Nenad Matić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Zagrebu 2013. godine. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je prilikom potpisivanja sporazuma na Trgu bana Jelačića izjavio da u Zagrebu nema ni vlasti niti oporbe, ocijenivši kako je danas formirani savez HSS-a i HSLS-a jednina prava oporba u Zagrebu. Mi ćemo s ovim Sporazumom formirati Klub zastupnika od sedam vijećnika i bit ćemo drugi najveći klub, iza SDP-a, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a naglasak u našem djelovanju bit će na radu Holdinga, najavio je Kosor. "Kada se zbroje glasovi onog što su dobili HSLS i HSS na zadnjim parlamentarnim izborima to je skoro 10 posto na gradskim izborima, a mi očekujemo da će za 13 mjeseci rezultat biti puno bolji te da bez ove koalicije neće biti nove vlasti u Gradu Zagrebu 2013. godine", poručio je čelnik HSLS-a. Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je kako su se HSLS i HSS našli na tragu istih želja da se život građana Zagreba pokuša učiniti boljim. "Dovoljno rano smo krenuli u pripreme za lokalne izbore kako bismo postali prepoznatljivi", dodao je Hrg.

ILOK - Na današnje prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Iloka, do 11 sati izašlo je 880, odnosno 13 posto od ukupno 6.646 birača upisanih u biračke popise, potvrđeno je iz Gradskog izbornog povjerenstva. Na području grada Iloka te prigradskih naselja Bapska, Mohovo i Šarengrad od 7 sati otvoreno je ukupno sedam biračkih mjesta na kojima birači do 19 sati mogu glasovati za kandidatske liste SDP-a, HSP-a Dr. Ante Starčević i HDSSB-a, te koalicija HDZ-HSLS-DC-HSP i HSS-HNS-HSU. Bira se 15 članova Gradskoga vijeća. Iločko Gradsko vijeće Vlada je raspustila 26. siječnja nakon što Gradsko vijeće nije izglasalo proračun grada za 2012. godinu.

ZAGREB - U prometnoj nesreći u Zaprešiću poginuo je 34-godišnji muškarac, izvijestila je danas zagrebačka policija. Do nesreće je došlo jučer oko 17 sati kada je 34-godišnji vozač citroena saxo T. V., vozeći Ulicom bana Jelačića skrenuo na lijevu stranu kolnika te udario u rubnik nogostupa. Automobil je sletio izvan kolnika, udario u betonsku ogradu te se nastavio kretati. Vozač T. V. zadobio je u nesreći teške ozlijede, a liječnička pomoć pružena mu je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sv. Duh gdje je oko 18 sati preminuo, navodi policija.

OSIJEK - U polju kod Šljivoševaca na području Donjeg Miholjca, jedan je mještanin pronašao sanduk s većom količinom eksplozivnih sredstava, koja je, nakon dojave, preuzeo policijski službenik Protueksplozijske zaštite Policijske uprave osječko-bararanjske. Policija je danas izvijestila kako je sanduk, u kojem je bilo 57 protupješačkih mina, sedam upaljača i jedna elektro detonatorska kapsula, pronašao jučer oko 13,30 sati 26-godišnji mještanin radeći na polju. Osječka policija ponovno je upozorila građane da ne odbacuju opasne eksplozivne naprave, već da jave policiji koja će ih preuzeti bez sankcija, dok u protivnom slijede kaznene prijave za nedopušteno držanje opasnog oružja. Iz policije su također izvijestili kako se prije nekoliko dana, na polju kod Sarvaša, prilikom paljenja suhe trave i raslinja aktivirala tromblonska mina, od koje je lakše ozlijeđen 39-godišnji mještanin toga mjesta. Inače u vrijeme poljoprivrednih radova na poljima se u raznim mjestima pronalaze zaostala ili odbačena opasna minsko eksplozivna sredstva. Prošli tjedan na poljima kod Čepina i Tenje nadomak Osijeka pronađeni su raketni bacač, odbačene mine i druga opasna eksplozivna sredstava.

KARLOVAC - Pod sumnjom za počinjenje ubojstva Dražete Dražetića (69) početkom mjeseca u mjestu Cerovac Vukmanićki, pritvoren je 32-godišnji J. G. iz Cerovca Vukmanićkog, a istražno ročište održat će se u četvrtak. Razlog pritvaranja je opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja djela, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništu (ŽDO) u Karlovcu. Kako se navodi, osumnjičenik je 4. ožujka oko 21,50 sati u mjestu Cerovac Vukmanički, nakon verbalne prepirke, u namjeri da liši života, snažno po glavi pivskom bocom udario D.D., nanijevši mu teške i po život opasne ozljede, uslijed kojih je D.D. preminuo 19. ožujka 2012. u Općoj bolnici Karlovac. Šezdesetdevetogodišnjeg Dražetu Dražetića iz Cerovca Vukmanićkog bocom u glavu je udario pred mjesnom prodavaonicom sumještanin i stranački kolega iz HDZ-a J.G. Iz HDZ-a su odmah nakon sukoba rekli kako verbalna prepirka između osumnjčenog J.G. i Dražetića koja je prerasla u tjelesni napad na Dražetića, nema nikakve veze sa stankom ni lokalnim stranačkim izborima.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙