FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maras s učenicima zagrebačke OŠ "August Cesarec"

Autor: tper
ZAGREB, 11. travnja 2012. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras susreo se danas s učenicima zagrebačke Osnovne škole (OŠ) "August Cesarec", jedne od četiri škole u Hrvatskoj koje sudjeluju u Međunarodnom pilot projektu Europske unije "Učenje za poduzetništvo".

Kako je istaknuo ministar Maras, OŠ "August Cesarec" jedna je od četiri škole koja kroz pilot projekt usvaja osnovna znanja o poduzetništvu kroz nekoliko predmeta. Stvaranje novih vrijednosti, znati svoje ideje pretočiti u nešto konkretno, timski rad, samo su neke od osnova poduzetništva koje mogu usvojiti i naučiti.

Maras je učenike upoznao sa radom ministarstva i programima namijenjenim poduzetnicima. Učenike je zanimalo koliko i na koji način ministarstvo potiče razvoj obrtništva i poduzetništva, kako će ulazak Hrvatske u EU utjecati na razvoj poduzetništva, koje su regije u Hrvatskoj najrazvijenije, koja zanimanja izabrati budući je u Hrvatskoj velik broj nezaposlenih itd.

Maras je odgovorio kako će ulazak u EU pozitivno utjecati na razvoj poduzetništva jer je riječ o velikom tržištu, a poduzetnicima će na raspolaganju biti sredstva iz EU fondova.

Kada uđemo u EU bit će svejedno ima li netko tvornicu kraj Muenchena ili kraj Zagreba, zato moramo raditi na privlačenju ulagača i poboljšanju investicijske klime, kazao je.

Istaknuo je kako obrazovni sustav treba prilagoditi potrebama tržišta rada, kako šanse za razvoj imaju sve regije u Hrvatskoj i kako treba poticati ravnomjeran razvoj regija.

Ministar Maras je ravnateljici škole uručio ploču s natpisom da su prva poduzetna škola u Hrvatskoj.

Na novinarsko pitanje da li je zadovoljan strukovnim školama, odnosno ponudom odabira zanimanja koja se nude na tržištu, Maras je rekao kako bi strukovne škole trebale malo više raditi na tome da nude zanimanja koja se traže.

Mišljenja je kako bi u strukovne škole trebalo uvesti predmet koji se odnosi na poduzetništvo, a i njegova će inicijativa biti da se u sve srednje škole, u više razrede, kroz neko vrijeme uvede predmet koji će mlade podučavati poduzetništvu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙