FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maras na međunarodnom sajmu u Mostaru: Hrvatska će poduprijeti BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 27. ožujka 2012. (Hina) - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je u utorak na otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2012. da Bosna i Hercegovina zaslužuje postati članica Europske unije dodajući da Hrvatska snažno podupire taj put.

"Imat ćete punu potporu od posla pridruživanja i pregovora do drugih tehničkih detalja. Bosna i Hercegovina zaslužuje postati članica Europske unije i mi to podupiremo", rekao je ministar Maras, koji je na ceremoniji otvaranja sajma bio izaslanik premijera Zorana Milanovića.

Hrvatska je zemlja partner petnaestog Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2012.

Ministar Maras je izrazio očekivanje da će se skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju povoljno odraziti na BiH i zemlje regije. "Uvjeren sam da će gospodarski odnosi dviju država biti još uspješniji i da će svi imati koristi od ulaska Hrvatske u Europsku uniju", dodao je.

Po njegovim riječima, BiH je jedan od najvažnijih partnera u ukupnoj gospodarskoj suradnji. "Sajmovi su dobro mjesto za produbljivanje odnosa Hrvatske i BiH i očekujem jačanje veza u brojnim područjima od energetike, infrastrukture, telekomunikacija", rekao je hrvatski ministar poduzetništva i obrta.

Mostarski sajam, na kojemu izlaže više od 800 tvrtki iz 35 zemalja svijeta, otvorio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Vjekoslav Bevanda, koji je istaknuo da će veliki poticaj za BiH biti ulazak Hrvatske u Europsku uniju te da su sajmovi mjesto na kojima se potiče jačanje suradnje.

"Iznimno mi je drago što smo u vrijeme krize i recesije uspjeli na ovogodišnjem sajmu okupiti više od 800 izlagača, jer sajam je mjesto gdje se može razgovarati, razmjenjivati mišljenja te dogovarati gospodarska suradnja ," rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Tijekom petodnevne manifestacije Mostarskog sajma predviđeno je održavanje više stručnih skupova i konferencija među kojima je i konferencija o razvoju i mogućnosti malog i srednjeg poduzetništva nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, u organizaciji ministarstva poduzetništva i obrta RH.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙