FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj "SAP ICT journalist prize Božo Težak"

Autor: ista
ZAGREB, 4. travnja 2012. (Hina) - Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) raspisao je danas natječaj za novinarsku nagradu "SAP ICT journalist prize Božo Težak", za najbolje novinarske radove objavljene u 2011. na temu tehnologije i komunikacijskih znanosti.

Novinarske radove iz svih medija (novine, radio, televizija, internet), za nagradu ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, mogu predlagati pojedinci, ogranci i redakcije, a natječaj je otvoren do 24. travnja.

Novčane nagrade dodjeliti će se za najbolji novinarski uradak, najbolji urednički uradak te nagradu za ICT novinara godine. Nagrade se dodjeljuju jednom laureatu za svaku kategoriju.

Radove se može prijaviti na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak, priopćeno je iz informatičke tvrtke SAP koja je od osnivanja nagrade 2001. godine glavni sponzor i partner dodjele.

Radove veličine do 200MB ocjenjivat će Pravilnikom utvrđeni žiri od pet članova, u sastavu dvoje novinara, jednog stručnjaka za ICT tehnologije i jednog predstavnika SAP-a.

Svečana dodjela nagrada održat će se 5. lipnja na "SAP Forumu", poslovno-tehnološkoj konferenciji u zagrebačkom IMAX-u.

Božo Težak po kojem nagrada nosi ime, rođen je u Varaždinu 1907. godine i pionir je informacijskog društva. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji "Informatologia Yugoslavica" (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Osnovao je Društvo za informatiku tadašnje SR Hrvatske 1975. godine, kojemu je bio i prvi predsjednik.

(Hina)pp/xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙