FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

DOHA - Hrvatski gimnastičar Tomislav Marković osvojio je drugo mjesto u vježbi na tlu na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, dok je Robert Seligman bio osmi u finalu vježbe na konju s hvataljkama. Marković je zauzeo drugo mjesto s ocjenom 15.025 bodova, ispred njega bio je samo Kinez Kai Zou sa 15.500, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Vlad Bogdan Cotuna sa 14.825. Seligman je podbacio u finalu, te je zaslužio ocjenu od samo 12.475. Prvo mjesto osvojio je Slovenac Sašo Bertoncelj sa 15.225, drugo Kinez Qiuhua Liao sa 14.825, a treće Francuz Cyril Tommasone sa 14.625.

ZAGREB - U razigravanju za poredak od 13. do 24. mjesta na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Dortmundu u četvrtak su stolnotenisačice Hrvatske pobijedile SAD sa 3-1. Dva boda osvojila je Tamara Boroš, koja je svladala Jun Gao sa 3-2, te Lily Zhang sa 3-1, dok je treći bod Hrvatskoj donijela Cornelia Molnar, koja je bila bolja od Lily Zhang sa 3-0. U petak u 10.00 sati stolnotenisačice Hrvatske igraju protiv Švedske za plasman od 13. do 16. mjesta.

ZAGREB - Komisija za žalbe Udruge profesionalnih klubova Prve hrvatske nogometne lige usvojila je Hajdukovu žalbu na odluku disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića donesenu 29. veljače kojom je klub s Poljuda bio kažnjen novčanom kaznom od 80 tisuća kuna. Disciplinski sudac kaznio je Hajduk jer su tijekom prvenstvene utakmice Hajduk - Istra 1961 odigrane 25. veljače domaći navijači u 60. minuti "ubacili više baklji i topovskih udara što je uzrokovalo prekid utakmice u trajanju od jedne minute", dok su pet minuta ranije članovi iste skupine navijača "rasističkim hukanjem na diskriminacijskoj osnovi vrijeđali igrača NK Istra 1961 Bellea, te isto ponovili nekoliko puta zbog čega su u 65. minuti, na zahtjev glavnog suca utakmice, putem razglasa bili upozoreni da s tim prestanu". Komisija je ukinula prvu kaznu i vratila slučaj disciplinskom sucu na ponovno odlučivanje.

GARMISCH - Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim osvojio je prvo mjesto u superkombinaciji na Otvorenom prvenstvu Njemačke koje se održava u Garmischu. Zrnčić-Dim je je ostvario uspjeh odličnom vožnjom slaloma kada se sa 11. mjesta u superveleslalomu probio na sam vrh s vremenom 1:52.51 minuta. Drugo mjeato zauzeo je Nijemac Stefan Luitz sa 18 stotinki zaostatka, a treće Slovenac Klemen Kosi sa 23 stotinke slabijim vremenom od našeg skijaša. Drugi hrvatski skijaš Sebastijan Brigović ostvario vrlo dobar rezultat zauzevši 18. mjesto s vremenom 1:55.28.

AURON - Najbolji hrvatski skijaš paraolimpijac Dino Sokolović zauzeo je šesto mjesto u veleslalomu na završnici Europskog kupa u skijanju za osobe s invaliditetom koje se održava u francuskom skijalištu Auron u konkurenciji 20 skijaša. Pobijedio je Nijemac Georg Kreiter, drugi je bio Austrijanac Roman Rabl, dok je treće mjesto pripalo Francuzu Jean-Yvesu LeMeuru.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je izaslanstvo Sportskih igara mladih koje ga je upoznalo s dosadašnjim postignućima, među kojima je i projekt koji već 15 godina pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život" osnovnoškolcima i srednjoškolcima iz cijele Hrvatske, za vrijeme školskih praznika, omogućuju besplatno sudjelovanje na sportskim natjecanjima, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika. Tijekom susreta izvijestili su predsjednika Josipovića kako su Sportske igre mladih postale najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe, što dokazuje i podatak da je na Igrama u 2011. godini bilo prijavljeno 80.000 djece i mladih kako iz Hrvatske, tako i iz BiH, Estonije, Mađarske, Crne Gore i Makedonije. Izaslanstvo je naglasilo kako će cilj Sportskih igara mladih i dalje biti okupljanje što većeg broja djece i mladih iz Hrvatske i susjednih zemalja, kako bi promovirali zdrav način života i prijateljstvo među djecom i mladima. Predsjednik Josipović podržao je njihovo djelovanje te naglasio važnost sportskih aktivnosti djece i mladih.

ZAGREB - HHO je danas pozvao športske institucije i klubove, a posebno Hrvatski nogometni savez, da se suprostave navijačkom nasilju i rasizmu u športu, ali i, kako navodi, pokušaju politike da arbitrira i kadrovira u športu, prozivajući resornog ministra Željka Jovanovića da je, umjesto suprostavljanja takvom njihovom ponašanju, agresivne navijačke skupine pretvorio u svoje saveznike u borbi za preuzimanje vlasti u nogometu i drugim športovima. Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak u priopćenju neprihvatljivim smatra linč kojim su, navodi, od strane aktualne politike, dijela medija i arogantnih navijača izloženi predsjednik HNS-a Vlatko Marković, predsjednik Dinama Mirko Barišić i izvršni direktor tog kluba Zdravko Mamić, te drugi pojedinci, igrači i njihove obitelji. Atmosferu linča, dodaje Čičak, podgrijavaju novinari koji protivno svim profesionalnim i etičkim standardima u tekstovima i nastupima Mamića proglašavaju "ludim, neuravnoteženim čovjekom za psihijatrijsku dijagnozu", ali i ministar sporta Jovanović "svojom nekontroliranom retorikom".

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙