FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

SPLIT - Odvjetnik splitskog Hajduka Damir Primorac izjavio je kako postoji mogućnost da se poništi odluka o suspenziji tog kluba koju je danas donio predsjednik Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Tin Dolički zbog neispunjenih obveza prema Šibeniku. Suspenzija Hajduka je izrečena nakon presude Arbitražnog suda HNS-a prema kojoj je Šibeniku trebalo biti isplaćeno 350 tisuća eura od transfera Ante Rukavine u grčki Panathinaikos. "Hajduk je zatražio da se ne pokreće postupak jer smo protiv odluke Arbitraže HNS-a podnijeli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu prije mjesec dana i za očekivati je da bi o toj tužbi Župnijski sud u Zagrebu uskoro trebao donijeti odluku. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se Arbitraža, a samim time i odluka o suspenziji", rekao je Primnorac u izjavi objavljenoj večeras na služebnoj web stranici Hajduka. Primorac je također rekao kako Hajduk ima pravo izjaviti prigovor na suspenziju u roku od dva dana koji odgađa izvršenje, odnosno suspenziju, a o tom prigovoru odlučuje Disciplinska komisija HNS-a.

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić u srijedu je ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića pozvao da podnese ostavku. "Pozivam ministra Jovanovića da podnese ostavku jer nije kompententan. Neka se pozabavi stanjem u školstvu i neka prestane skupljati jeftine političke poene na moj račun. Neka me pusti na miru", izjavio je Zdravko Mamić u HTV-oj emisiji "In medias res". Verbalni obračuni najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu i ministra Jovanovića traju već mjescima. Tako je prije mjesec dana Željko Jovanović, nakon sastanka sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, poručio da se očekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamića je rekao kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa. "Otkad sam u Dinamu nikad nisam bio u sukobu interesa, kao niti moj sin koji je imao menadžersku licenciju i radio je poslove u inozemszvu, a ne za Dinamo. Iako nije bilo nikakvog sukoba interesa, moj sin je vratio licenciju. S druge strane imamo političare koji prilikom dolaska na vlast svoje tvrtke prenose na odvjetničke urede, i tada nitko ne pita radi li se o sukobu interesa", kazao je Mamić. Osvrnuo se i na svoju najavu da će ovog ljeta, nakon EP-a, Slaven Bilić otići sa mjesta izbornika hrvatske reprezentacije. "Bilić mi je sam potvrdio da odlazi nakon EP-a. Izbornik sigurno neće biti stranac, jer Hrvatska ima tri do četiri trenerska velikana, a Zlatko Kranjčar i Ćiro Blažević su svakako među njima", napomenuo je Zdravko Mamić.

ZAGREB - U prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka Milan i Barcelona su na San Siru odigrali bez zgoditaka 0:0, dok je Bayern pobjedom kod Marseillea od 2:0 praktički osigurao polufinale. Najočekivaniji dvoboj četvrtfinala ovogodišnje Lige prvaka u Milanu okončan je bez zgoditaka, ali u nimalo dosadnoj utakmici. Milan ipak nije iskoristio slabije izdanje europskog prvaka, pogotovu na početku utakmice kada su Robinho i Zlatan Ibrahimović promašili čiste prilike. Već u 3. minuti Robinho je sam sa deset metara poslao loptu daleko iznad vratiju, a u 14. minuti Ibrahimović je izašao sam ispred Valdesa, ali je vratar Barcelone zaustavio njegov šut iz blizine. Bila je to i borbena utakmica s puno uklizavanja i čvrstih starteva, te posve prigušeno izdanje Lea Messija, koji i dalje čeka svoj rekordni 13. ovosezonski pogodak u Ligi prvaka. Bayern je pitanje polufinala riješio na Velodromeu, pogocima Maria Gomeza u 44. minuti snažnim udarcem s ivice kaznenog prostora, te Nizozemca Arjena Robbena koji je u 69. minuti izašao sam ispred francuskog vratara i lako zabio. Kod Bavaraca je od 73. minute igrao Danijel Pranjić, a Ivica Olić je ostao na klupi. Uzvrati se igraju 3. travnja u Barceloni i Muenchenu.

ZAGREB - Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) priopćio je u četvrtak kako je prijedlog pomoćnika ministra obrazovanja i sporta Petra Skansija koji predviđa promjene u novčanim nagradama za osvajače olimpijskih i svjetskih medalja diskriminirajući u odnosu na sportaše paraolimpijce, za čije je medalje osvojene na Paraolimpijskim igrama predviđena manja nagrada negoli za medalje sportaša olimpijaca osvojene na Olimpijskim igrama. "Takva podjela je pogrešna, uvredljiva i ponižavajuća za sportaše koji osvoje medalju na Paraolimpijskim igrama. HPO podsjeća da je Vlada RH pod predsjedanjem Ivice Račana još u travnju 2003. godine donijela odluku kojom su izjednačeni kriteriji za nagrade za olimpijske i paraolimpijske medalje. Sada, nakon devet godina primjene izjednačenog statusa, vaš prijedlog znači da se u Hrvatskoj učini veliki korak unazad i zato vas molimo da prijedlog Uredbe prije upućivanja u javnu raspravu izmijenite u tom djelu, te izjednačite kriterije za trajne naknade i jednokratne nagrade za medalje osvojene na Paraolimpijskim igrama i medalje osvojene na Olimpijskim igrama", kaže se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

ZAGREB - U derbiju trećeg kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita je kao domaćin poražena od Cibone sa 69:76, a najzaslužniji za slavlje "cibosa" bio je Goran Suton sa 27 koševa i 10 skokova. Kod Cedevite istaknuo se Opačak sa 17 poena. U drugom jučerašnjem susretu 3. kola šibenski Jolly JBS je kod kuće poražen od Zaboka sa 81:83.

REZULTATI:

U utorak -

Zagreb CO - Split 78:106

Zadar - Brod Svjetlost 71:50

U srijedu -

Cedevita - Cibona 69:76

Jolly JBS - Zabok 81:83

TABLICA:

1. Cibona 3-0

2. Zadar 2-1

3. Cedevita 2-1

4. Split 2-1

5. Zagreb 2-1

6. Zabok 1-2

7. Jolly JBS 0-3

8. Brod Svjetlost 0-3

ZAGREB - Rezultati četvrtfinalnih susreta Eurolige košarkaša (igra se na tri pobjede):

Bilbao Basket - CSKA Moskva 94:81

(CSKA vodi 2:1)

Olimpiakos Pirej - Montepaschi Siena 75:55

(Olimpiakos vodi 2:1)

Utorak:

Unics Kazan - Barcelona 56:67

(Barcelona ide dalje sa 3:0)

Maccabi Tel-Aviv - Panathinaikos Atena 65:62

(Maccabi vodi 2:1)

MIAMI - Rezultati teniskog turnira u Miamiju:

TENISAČI, četvrtfinale -

Andy Murray (VB/4) - Janko Tipsarević (SRB/9) 4-6, 6-3, 6-4

Rafael Nadal (Špa/2) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/6) 6-2, 5-7, 6-4

TENISAČICE, četvrtfinale -

Marion Bartoli (FRA/7) - Viktorija Azarenka (BLR/1) 6-3, 6-3

Agnieszka Radwanska (POLJ/5) - Venus Williams (SAD) 6-4, 6-1

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Toronto Raptors - Denver Nuggets 105:96

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 75:87

Charlotte Bobcats - Minnesota Timberwolves 83:88

New York Knicks - Orlando Magic 108:86 (Carmelo Anthony i Iman Shumpert po 25 poena/ Dwight Howard 12 koševa)

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 77:98 (Josh Smith 19 poena/ Luol Deng 22 koša, Carlos Boozer 20 poena i 9 skokova)

New Jersey Nets - Indiana Pacers 100:84

Boston Celtics - Utah Jazz 94:82 (K. Garnett 23 koša i 10 skokova/ Gordon Hayward 19 poena)

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 112:117

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 103:86

Golden State Warriors - New Orleans Hornets 87:102

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙