FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staro Trnje i dalje bez urbanističkog plana uređenja

Autor: dber
ZAGREB, 29. ožujka 2012.(Hina) - Stanovnici Starog Trnja i dalje ostaju bez urbanističkog plana uređenja (UPU) svoje gradske četvrti budući da je odluka o njegovu donošenju odgođena na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Kako je objasnio predsjednik Skupštine Davor Bernardić, odluku o dnošenju UPU Staro Trnje, Savica za zonu Prisavlje - Ulica V. Ruždjaka, planirana Strojarska odgodili su dok gradonačelnik ne podastre analizu provedbe tog plana, s naglaskom na detaljne planove uređenja (DPU), kao i izračun troškova komasacije. Dok se ne riješe problemi s ispravcima, odgođene su i izmjene UPU Središće-zapad.

I nastavak sjednice obilježen je odgodama i odbijanjima većine točaka što ih je predložio gradonačelnik Bandić. Među njima su izmjene odluke o komunalnom doprinosu i o komunalnom redu te prijedlog programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u ovoj godini po kojem se trebao graditi pješački podhodnik ispod Ulice hrvatske bratske zajednice, od Nacionalne i sveučilične knjižnice do zelene površine, kao i fontane.

Gradski zastupnici jednoglasno su prihvatili samo dopunu odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba kojim bi se rok odlaganja otpada na Jakuševcu produljio do 2015.

Premda je Upravno vijeće Koncertne direkcije Zagreb predložilo da se na dužnost ravnatelja imenuje Josip Nalis, Gradska skupština ga je imenovala na dužnost v.d. ravnatelja na godinu dana na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja.

(Hina) xbdj/xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙