FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić za tematsku skupštinsku sjednicu o gospodarenju otpadom

Autor: dber
ZAGREB, 29. ožujka 2012.(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas se na sjednici zagrebačke Gradske skupštine založio za tematsku sjednicu o gospodarenju otpadom i drugim ekološkim temama te najavio donošenje strategije gospodarenja otpadom do kraja godine.

To je gospodarska tema i problem jedan u Zagrebu, ocijenio je Bandić i tako odgovorio na pitanje gradskog zastupnika Marina Knezovića (SDP) u aktualnom satu o tome što će biti sa strategijom i planom za gospodarenje otpadom.

Bandić je izrazio i žaljenje što su gradski zastupnici na početku skupštinske sjednice odbili uvrštavanje u dnevni red po hitnom postupku odluke o daljnjem utvrđivanju naknade za umanjenu vrijednost nekretnina kod odlagališta otpada na Jakuševcu zbog predviđenog produljenja roka rada odlagališta do 2015.

"Žao mi je što ste odbili hitni postupak za 'ekološku rentu'. Lako je to odbiti, a to su učinili baš oni koji žive u Novom Zagrebu što je u najmanju ruku licemjerno jer su ljudi ondje nezadovoljni", rekao je Bandić napominjući da je tu riječ o formalnosti. "Zašto komplicirate stvari oko kojih ne treba komplicirati kad ćete za mjesec dana donijeti ono što ste mogli i danas", upitao je Bandić.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić mu je odgovorio da Jakuševčani nisu zaslužili da budu točka hitnog postupka i kako nije u redu da se s odlukama čeka do zadnjeg časa, a onda traži hitni postupak.

Knezović je podsjetio kako će danas donijeti izmjene i dopune o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba kako bi se mogao produžiti predviđeni rok zatvaranja odlagališta na Jakuševcu do kraja 2015., a da se još uvijek ne zna hoće li se do tada moći izgraditi odgovarajuće postrojenje kako bi se Jakuševac konačno mogao zatvoriti jer je "dead-line" 2018. godina.

Bandić je naglasio da je Zagreb jedini u Hrvatskoj sanirao deponiju na Jakuševcu po europskim kriterijima i da su "tu napravili najviše i uložili više u sedam, nego u proteklih 70 godina".

"Vozio sam se na traktoru u Jakuševcu gdje se dnevno dovozi 1000 tona otpada, a vas tamo nisam vidio", poručio je Knezoviću koji mu je uzvratio da ondje živi od rođenja.

Bandić je danas s dnevnog reda povukao prijedlog odluke o naplati dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Grada Zagreba.

(Hina) xbdj/xtdel/xlbak ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙