FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić s predstavnicima udruga Iskorak i Kontra

Autor: ipet
ZAGREB, 23. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je danas predstavnike udruga Kontra i Iskorak da je prihvatio Prijedlog Povjerenstva za davanje gradskih prostora na privremeno korištenje pa će te udruge za svoj Društveno-kulturni centar u Zagrebu dobiti prostor od 98 četvornih metara u Petrinjskoj ulici .

Gradonačenik i njegovi suradnici susreli su s predstavnicima tih dviju udruga koje u Centru planiraju razvijati niz edukativno-kulturnih programa, kao što su predavanja, izložbe, radionice i okrugli stolovi.

Udruge Kontra i Iskorak najstarije su organizacije za zaštitu LGBT osoba (lezbijke, gay, biseksualne i transrodne/transseksualne osobe) u Zagrebu i Hrvatskoj i djeluju 15 godina.

Predstavnici tih udruga zahvalili su gradonačelniku na razumijevanju i podršci i najavili da će Zagreb iduće godine biti domaćin LGBT-ove godišnje konferencije koja će okupiti oko 400 sudionika iz cijele Europe i europskih institucija. Istaknuli su da bi njihov novi centar trebao biti jedno od središnjih mjesta održavanja konferencijskih programa.

U ime udruga Kontra i Iskorak sastanku u Gradskoj upravi nazočili su Sanja Juras, Nela Pamuković i Hrvoje Fuček.

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙