FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 29. ožujka 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

PARIZ - Francusko selo Pince na sjeverozapadu zemlje svakom će kućanstvu besplatno dati dvije kokoši, u nastojanju da se smanji organski otpad u selu, javlja televizija France 3. Svaka kokoš, naime, u prosjeku pojede 150 kilograma smeća na godinu. Koke će se svima zainteresiranima početi dijeliti u rujnu. Naravno, kokoši bi nesenjem jaja domaćinstvima usput trebale i smanjiti troškove za prehranu. "Počelo je kao šala, ali smo brzo shvatili da se zapravo radi o dobroj ideji", kazala je načelnica Lydie Pasteau. "Tako ćemo i pojačati veze u zajednici, kao što ljudi pate na susjedove mačke ili pse kad ih nema kod kuće, tako će paziti i na kokoši", dodala je.

NEWCASTLE - Premijeru komičnog mjuzikla o škotskoj Pepeljuzi Susan Boyle koju je njezin raskošni glas otkriven na natjecanju "TalentShowu" preko noći učinio planetarno popularnom, publika je u Newcastleu pozdravila ovacijama i povicima "Susan, volimo te", a dvije pjesme otpjevala je sama Boyle na kraju predstave. Za Boyle je nastup u utorak navečer bio prvi u Velikoj Britaniji nakon rujna 2010., kada je ta katolička vjernica pjevala pred Papom. Njezinu ulogu u mjuziklu tumači glumica Elaine Smith, uz Alana McHugha suautorica mjuzikla, a vrhunac večeri je pojava same Susan koja je na kraju spektakla otpjevala "I Dreamed A Dream" iz mjuzikla "Jadnici", pjesmu kojom se natjecala 2009. i oduševila žiri. Komični mjuzikl obrada je bajke o Pepeljuzi jer je Boyle kći irskih useljenika, odrasla u obitelji s desetero djece kojoj su se u školi rugali zbog blage mentalne zaostalosti, a ona se tješila pjesmom. Do prije tri godine, Boyle koja još živi u Blackburnu u Škotskoj gdje je odrasla, bila je "stara cura" i "nastupala" je samo u crkvenom zboru, na misi ili pubu. Sve se promijenilo njezinim sudjelovanjem u "TalentShowu". Njezin je nastup na natjecanju putem YouTubea odgledalo 500 milijuna ljudi, a tri albuma je prodala u 16 milijuna primjeraka. Nakon Newcastlea mjuzikl će na turneju po Velikoj Britaniji, a zatim u Europu, Kandu, SAD i Australiju.

KUWAIT - U Kuvajtu je uhićen muškarac koji je na twitteru vrijeđao proroka Muhameda, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Bogohuljenje je u Kuvajtu protuzakonito od 1961., ali ne kažnjava se smrću kao u susjednoj Saudijskoj Arabiji u kojoj je međunarodnu pozornost privukao kolumnist optužen za slično djelo. Muškarcu uhićenom u Kuvajtu identitet nije objavljen, a optužen je da je vrijeđao islamsku vjeru, proroka Muhameda, njegove prijatelje i ženu, kaže se u priopćenju ministarstva koje je prenijela državna agencija Kuna. Ministarstvo je izrazilo "žaljenje zbog zloupotrebe društvenih mreža na kojima neki pojedinci vrijeđaju temeljne islamske i duhovne vrijednosti", te najavilo "nultu toleranciju u borbi protiv takvih teških prijestupa".

ZAGREB - Oscarom nagrađena glumica Jane Fonda glumit će bivšu američku prvu damu Nancy Reagan u filmu "The Butler" čije bi snimanje uskoro trebalo početi, objavio je Fox News. Film će biti temeljen na životu Eugenea Allena, crnog butlera koji je radio u Bijeloj kući 34 godine. Allen je radni staž u Bijeloj kući počeo kao konobar 1952. godine, kada su na snazi još bili zakoni o segregaciji, a u mirovinu je otišao kao glavni butler 1986. godine, za mandata Ronalda Reagana. Jane Fonda, dvostruka oskarovka ("Klute" i "Povratak ratnika"), poznata politička antiratna aktivistkinja i uvjerena ljevičarka u "The Butleru" će glumiti suprugu jednog od najkonzervativnijih američkih predsjednika. Allena će glumiti Forest Whitaker, dobitnik Oscara za ulogu Idija Amina u filmu "Posljednji škotski kralj". U filmu bi uloge trebali imati i Oprah Winfrey kao njegova supruga te Hugh Jackman, John Cusack i Liam Neeson koji bi trebali igrati bivše američke predsjednike. Lee Daniels, koji je bio nominiran za Oscara 2009. za dramu "Precious", bit će redatelj projekta.

ZAGREB - Štene nazvano po jednoj od najvećih svjetskih pop zvijezda vjerojatno će ući u knjigu rekorda kao najmanji pas na svijetu, piše Daily Mail. Aktivisti iz udruge za spašavanje životinja u sjevernoj Kaliforniji objavili su da je mješanka jazavčara nazvana Beyonce po dolasku na svijet bila toliko malena da je mogla stati u žlicu. Tada je težila svega tridesetak grama. Nakon dva tjedna dosegla je veličinu kreditne kartice, a danas, nakon tri tjedna, već se izjednačila s iPhoneom. Zaklada Grace iz okruga El Dorado priopćila je da su aktivisti pronašli njezinu skotnu majku koja je potom oštenila petero mladunaca. Beyonce je bila zadnja i bez otkucaja srca. Veterinari su je uspjeli reanimirati masažom srca i disanjem usta na usta. Beyonce će za dva tjedna bili spremna za usvajanje, a navedena zaklada službeno je podnijela zahtjev za upis Beyonce u Guinnessovu knjigu rekorda kao najmanjeg psa.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙