FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić i Alemanno u Rimu potpisali Izjavu o namjeri

Autor: mvra
ZAGREB, 14. ožujka 2012. (Hina) - Gradonačelnici Zagreba i Rima Milan Bandić i Giovanni Alemanno danas su u rimskoj gradskoj upravi potpisali "Izjavu o namjeri između Zagreba i Rima", čime su, kako je priopćio Bandićev ured, otvorili put jačanju suradnje i razmjeni iskustava glavnih gradova Hrvatske i Italije.

Gradonačelnici su razgovarali o sve većoj ulozi gradova u povezivanju regija i država, a Zagreb i Rim, svoju će suradnju jačati posebno na području kulture, povijesne baštine, sporta, urbanističkog i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih radova, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja i turizma.

Na kraju susreta kojemu su prisustvovali i hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević te zastupnik u talijanskom parlamentu i predsjednik talijansko-hrvatske grupe prijateljstva Aldo Biagio, zagrebački gradonačelnik pozvao je rimskog kolegu da posjeti Zagreb, što je prihvaćeno.

Bandić je posjetio Dom hrvatskih hodočasnika "Blaženi Ivan Merz", a susreo se i s predsjednikom Hrvatsko–talijanske udruge Rim. Osim prikaza aktivnosti zajednice, na susretu je bilo riječi i o Smotri umjetnosti i kulture zemalja istočne Europe postavljenoj u Muzeju rimske civilizacije, a u sklopu koje će se od 14. travnja do 12. svibnja predstavljati hrvatska kultura, umjetnosti, glazba i gastronomija.

(Hina) pp/xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙