FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 28. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 27. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. ožujka.

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Delegacije EU u Hrvatskoj održat će se prezentacija regionalne inicijative "Okvir za investicije na zapadnom Balkanu", financirane sredstvima EU. Za financiranje pripreme osam projekata iz sektora energetike i socijalne infrastrukture odobreno je 8,8 milijuna eura bespovratnih sredstava, a ukupni investicijski potencijal tih projekata procijenjen je na 800 milijuna eura (10,30 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak sastat će se s ministrom zaduženim za prostorno uređenje u Federaciji Bosne i Hercegovine Desnicom Radivojevićem, a tema sastanka je Nacrt prostornog plana federacije BiH za razdoblje 2008. do 2028. godine. Predstavnici medija mogu snimiti početak sastanka, a najavljene su izjave ministara (12,00 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - Predstavnici Ine i HŽ Vuče vlakova potpisat će ugovor o isporuci goriva (11,00 sati, HŽ, Mihanovićeva 12).

KOPRIVNICA - Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Koprivničko-križevačke županije organizira konferenciju za novinare o tvrtki Bilokalnik drvo. Menadžment Bilokalnik drva, tvrtke sa 136 zaposlenih, krajem prošlog tjedna je donio odluku o podnošenju prijedloga za pokretanje stečajnog postupka nad tom tvrtkom iz sastava Nexe grupe. (12,00 sati, ispred tvrtke Bilokalnik Drvo, Pavelinska bb).

ROVINJ - Rovinj će od 28. do 31. ožujka biti domaćin 27. međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam Promohotela na kojem će sudjelovati 160 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije (11,00 sati, stara rovinjska tvornica duhana).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 6.382 kune, što je 0,7 posto manje od plaće za prosinac, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U odnosu na prošlogodišnji siječanj zagrebačka prosječna neto plaća za siječanj ove godine veća je za 2,5 posto ili za 154 kune. Najniže neto plaće u Zagrebu za siječanj ove godine isplaćene su u zaštitnim i istražnim djelatnostima u iznosu od 3.180 kuna, potom u proizvodnji odjeće 3.214 kuna te u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada i djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.247 kuna. Najviša je prosječna neto plaća za siječanj u Zagrebu zabilježena u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, u iznosu od 13.097 kuna te potom u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta od 12.820 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙