FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 20. ožujka

Autor: tmis
ZAGREB, 19. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. ožujka.

ZAGREB - Stožer za obranu Diokija najavio je za utorak prosvjed radnika te tvrtke. Prosvjednici će se okupiti u 10,30 sati na Trgu hrvatskih velikana (kod HNB-a), odakle će krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je prosvjed najavljen za 11 sati, a potom prema Ministarstvu gospodarstva i Državnome odvjetništvu Republike Hrvatske - Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK). Razlog održavanja prosvjeda je nezainteresiranost Vlade za hitno poduzimanje mjera za spašavanje Diokija i dugoročno osiguravanje egzistencije radnika, ističu iz Stožera za obranu Diokija.

ZAGREB - Na okruglom stolu magazina Banka "Osiguravatelji u 2012.-prioriteti su EU i financijska pismenost", uz trendove na tržištu osiguranja, bit će predstavljeni i rezultati istraživanja o isplativosti različitih vrsta ulaganja, ulozi financijskih institucija u krizi te financijskoj pismenosti u Hrvatskoj (10 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Radi boljeg informiranja i pripreme svojih članica o mogućnostima korištenja sredstava EU fondova za turizam Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) ovog mjeseca pokreće regionalne radionice s tom temom, doznaje se od direktorice tog HGK-ovog Sektora Leile Krešić-Jurić. Riječ je, kako ističe, o interaktivnim i praktičnim radionicama putem kojih će se o temi fondova EU-a educirati zaposleni u djelatnosti turizma, ali i drugi zainteresirani gospodarstvenici. S obzirom da, kako kaže, pretpristupni EU fondovi nisu toliko fokusirani na turističku djelatnost, s velikim se optimizmom iščekuje 1. srpanj iduće godine i otvaranje strukturnih fondova koji će omogućiti korištenje EU sredstava za turizam u puno većoj mjeri.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙