FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tribina "Ateizam i vjera danas"

Autor: pgas
SPLIT, 26. ožujka 2012. (Hina) - "Ateizam i vjera danas" - naziv je večeras održane tribine i susreta u Splitu s njemačkim kršćanskim piscem Manfredom Lutzom, autorom knjige "Bog - mala povijest Najvećeg", koju je nedavno na hrvatskom jeziku objavila i splitska nakladnička kuća "Verbum".

Tribina na kojoj je Lutz govorio suvremenom odnosu vjere i ateizma organizirana je u sklopu međunarodne manifestacije 8. Dani kršćanske kulture.

"Kada mi vjernici polazimo od toga da Bog postoji, onda je ateizam jedan neobičan fenomen i upravo time sam se bavio u knjizi 'Bog - mala povijest Najvećeg' ", rekao je Lutz, naglasivši kako se ne smije biti arogantan i smijati se ljudima koji drugačije misle.

"Postoje ateisti koji tvrde da su ateisti a žive kao da Bog postoji, a postoje kršćani koji se u praksi ponašaju kao da Bog ne postoji", rekao je Lutz.

Pojasnio je kako je ovom knjigom želio doprijeti do niza pitanja o Bogu i napisati bestseler o tomu.

"Bestseler o Bogu može se napisati. Uvijek sam smatrao da Bog postoji, a ako on postoji, onda je svaki čovjek - bio on ateist ili vjernik - dirnut pitanjem Boga", kazao je Lutz.

Po njegovim riječima Crkva "mora pokušati imati argumentaciju koja će biti respektabilna prema ateistima".

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙