FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U napadima 11 mrtvih, među njima sedam policajaca

Autor: vrad
BAGDAD, 12. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Najmanje je jedanaest osoba poginulo, među njima sedmorica policajaca, u trima napadima u Bagdadu i u jednom obližnjem gradu, izvijestili su medicinski i sigurnosni izvori.

U Bagdadu su naoružani napadači u ponedjeljak ujutro upali u draguljarnicu na sjeveru prijestolnice, pri čemu je šest osoba poginulo, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Među žrtvama su dvojica vlasnika trgovine, dvojica policajaca i dvoje civila, rekao je čelnik ministarstva. U napadu je deset osoba ranjeno.

Bolnički izvor navodi pak podatak o sedam poginulih i 14 ranjenih.

Druga dva napada dogodila su se u Tarmiji, 45 km sjeverno od Bagdada, rekao je policijski načelnik u tome gradu Udaj Serhan.

"Trojica redarstvenika poginula su kada su nepoznati naoružani napadači upali u zgradu općine u Tarmiji, malo poslije ponoći", rekao je.

Još su dvojica policajaca poginula u napadu naoružanih osoba na ophodnju u ranim jutarnjim satima nedaleko od mjesta prvog napada, dodao je časnik.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je podatak o pet mrtvih u Tarmiji, ne navodeći druge pojedinosti.

Nasilje u Iraku slabi zadnjih godina pošto je 2006. i 2007. bilo dosegnulo vrhunac, ali još ne prestaje. Po službenim podacima, u veljači je poginulo 150 osoba, a u siječnju 151.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙