FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak ne podržava sirijsku vlast "pod svaku cijenu"

Autor: vkla
RIJAD, 27. veljače 2012. (Hina/AFP) - Irački savjetnik za nacionalnu sigurnost Faleh al-Fayad u ponedjeljak je izjavio da njegova zemlja ne podupire "pod svaku cijenu" sirijski režim Bašara a-Asada, prenosi AFP pozivajući se na saudijski dnevni list Al-Riyadh.

"Ne podržavamo sirijski režim pod svaku cijenu. Podržavamo reforme i slobodan izbor ljudi da odluče tko će ih voditi", izjavio je Fayad čija se zemlja do sada držala dosta suzdržano prema krizi u Siriji.

"Podržavamo težnje sirijskog naroda. Ne možemo željeti slobodu i demokraciju za nas, a onda to zanijekati Sirijcima", dodao je irački dužnosnik koji se nalazi u posjetu Saudijskoj Arabiji.

Irak, koji dijeli 600 kilometara dugu granicu sa Sirijom, nedavno je bio objavio da niti sirijske vlasti niti oporba neće biti pozvani na summit arapskih zemalja u ožujku u Bagdadu.

Fayad je podsjetio da Bagdad u potpunosti podržao plan Arapske lige za Siriju. U sukobima u Siriji je, prema procjenama humanitarnih agencija, od ožujka 2011. poginulo više od 8.000 ljudi.

(Hina) xvk ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙