FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vinkovcima održana radionica o fondovima EU-a

Autor: zdra
VINKOVCI, 9. ožujka 2012. (Hina) - U sklopu projekta "EU pokreni se!" u Vinkovcima je danas održana radionica "EU fondovi namijenjeni hrvatskim korisnicima - sadašnja i buduća perspektiva" na kojoj su poduzetnicima te predstavnicima područne i lokalne samouprave i nevladinih udruga predstavljene mogućnosti njihova korištenja.

"Cilj projekta jest pomoći Vladi RH i Delegaciji Europske unije u Hrvatskoj u povećanju informiranosti poslovne zajednice, građana i javnog sektora o svim stvarima povezanim za pristupanje Europskoj uniji", rekla je stručna suradnica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i koordinatorica projekta Dušanka Miščević.

Po njezinim riječima, kako bi se riješile mnoge nejasnoće koje ih muče i objasnile prednosti članstva, sudionici projekta također su upoznati s europskim vrijednostima i izazovima članstva u Europskoj uniji.

Provedba projekta osigurava se kroz nekoliko grupa aktivnosti – javne rasprave "Građanski sati" u deset hrvatskih gradova - Rijeci, Splitu, Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima, Dubrovniku, Puli, Osijeku, Zadru i Dubrovniku, 20 predavanja o fondovima EU-a i specijaliziranih treninga za pripremu projektnih prijedloga poduzetnika za financiranje EU-a.

Po riječima savjetnice u tom projektu Arijane Vele, na razini cijele Hrvatske interes za fondove EU-a iznimno je velik, posebice u zadnjih godinu dana. Smatra kako je razlog tomu dobrim dijelom vjerojatno i recesija koja ljude, a posebice poduzetnike, prisiljeva da pronalaze nove izvore financiranja.

Također je ocijenila kako su polaznici radionice, osim s mogućnostima korištenja pretpristupnih fondova, upoznati i sa strukturnim fondovima koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju od 2014. do 2020., u razdoblju u kojem će se, kako je rekla, posebice inzistirati na suradnji gospodarstva i znanosti.

Projekt "EU pokreni se!" provodi se u suradnji Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge gradova i Hrvatskoga saveza udruga, a financira se novcem iz europskog fonda IPA info.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙