FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionica o fondovima EU-a u Slavonskome Brodu

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 2. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), u suradnji s partnerima i uz potporu Europske unije, danas je u Slavonskome Brodu održala radionicu u sklopu programa "EU pokreni se".

Svrha je projekta Vladi RH i Delegaciji Europske unije u Hrvatskoj pomoći da se poboljša informiranost građana, jedinica lokalne samouprave i poslovne zajednice o pitanjima vezanim uz pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

Prvi dio projekta realizirali smo u šest javnih tribina o pristupanju Europskoj uniji u Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima i Koprivnici te dvije radionice o fondovima EU-a i predreferendumskoj konferenciji u Zagrebu pod nazivom 'Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji - izazovi i očekivanja', a sada će početi drugi dio projekta - nastavak radionica o fondovima EU-a i javnih tribina o pitanjima vezanim uz Europsku uniju. Tema radionica su informacije vezane uz europske fondove prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i nakon ulaska u nju. Nakon Slavonskoga Broda, najavljene su još dvije radionice u Slavoniji - 8. ožujka u Osijeku i 9. ožujka u Vinkovcima, rekla je voditeljica programa usavršavanja menadžera HUP-a Dušanka Miščević najavljujući još jedan ciklus radionica u lipnju ili početkom rujna.

Polaznicima radionice danas je predavala Ariana Vela iz tvrtke "EU projekti", a tom je prilikom rekla da su mogućnosti za hrvatske korisnike fondova Europske unije vrlo velike.

Prilično dobar posao hrvatski korisnici već su napravili kroz IPA program, nešto slabiji rezultati su u IPARD-u, ali se očekuje da će se, nakon povećanog broja natječaja, i tu povećati postotak iskorištenosti, rekla je. Polaznicima radionica govorit ćemo o programu za konkurentnost 'Eureca', programu vezanom uz promet 'Marco Polo' te 'Media programu' tako da vide da nisu samo udruge, jedinice lokalne samouprave i općenito tijela vlasti jedini korisnici novca iz fondova Europske unije, rekla je Vela. Podsjetila je da je natječaj za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća produžen do 20. ožujka. Tvrtke trebaju prijaviti projekte koji će pomoći u unaprjeđenju njihova poslovanja u vezi s energetskim i ekološkim standardima EU-a. Na natječaj treba predati nacrt projekta, a to znači da zainteresirani još imaju vremena da se jave. Ono što je važno istaknuti jest da tvrtke koje se javljaju na natječaj moraju imati pozitivno poslovanje u 2011. godini, rekla je Vela.

(Hina) xjvrk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙