FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Propao i peti pokušaj prodaje Sušionice u Vrpolju

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 7. ožujka 2012. (Hina) - Propao je i peti pokušaj prodaje Sušionice voća i povrća u Vrpolju jer se na javnoj dražbi za prodaju imovine te tvrtke u stečaju, održanoj na Trgovačkom sudu u Slavonskome Brodu, nije pojavio niti jedan kupac.

Razlučnim vjerovnicima, među kojima su najveći Ministarstvo financija i Agencija za upravljanje državnom imovinom, određen je rok od 45 dana za očitovanje o načinu daljnje prodaje imovine. Trebaju odlučiti hoće li se imovina prodavati kao cjelina, što ostavlja mogućnost oživljavanja proizvodnje, ili u dijelovima.

Stečajni upravitelj Miroslav Mikić u razgovoru s novinarima podsjetio je kako ukupne obveze Sušionice prema vjerovnicima iznose oko 114 milijuna kuna od čega se više od sto milijuna odnosi na razlučne vjerovnike.

Imovina Sušionice, čiji se pogoni prostiru na 24 tisuće četvornih metara, na petoj dražbi nudila se po cijeni od 19 milijuna kuna, a Mikić procjenjuje kako će u sljedećem krugu, bude li prodavana kao cjelina, cijena biti niža za 10 do 15 posto.

Iako na dosadašnjim dražbama nije bilo zainteresiranih kupaca regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković očekuje da će Sušionica biti prodana te u njoj obnovljena proizvodnja.

Optimizam temelji na gospodarskoj politici nove Vlade koja je najavila investicije u proizvodnju. Misli kako u ovom slučaju politika treba odraditi svoju ulogu jer je država glavni vjerovnik. O sudbini sušionice, najavljuje Orešković, razgovarati će i na skorom sastanku s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Za nedavnog posjeta Slavonskome Brodu ministar Jakovina na novinarski upit o sudbini Sušionice odgovorio je kako se traže rješenja.

Sušionica voća i povrća u Vrpolju u stečaju je završila prije godinu i pol dana, a 20-ak preostalih radnika na burzi. Unatoč brojnim planovima restrukturiranja pretpostavke za rentabilno poslovanje nisu stvorene.

(Hina) xsbro yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙