FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Elektromaterijal" bez stečajnog plana

Autor: hsup
RIJEKA , 29. veljače 2012. (Hina) - Stečajna upraviteljica Elektromaterijala d.d. za trgovinu i usluge u stečaju Blaženka Prpić rekla je danas nakon skupštine vjerovnika kako još nema uvjeta za izradu stečajnog plana te da se po odluci odbora vjerovnika sve nekretnine te tvrtke moraju ponuditi na prodaju.

Na Trgovačkome sudu u Rijeci danas je održana skupština vjerovnika Elektromaterijala, a stečajna upraviteljica izjavila je da nema uvjeta za izradu stečajnog plana jer tvrtka ne posluje pozitivno.

Sve usmjeravamo prema tome da se ustroji manje društvo koje bi funkcioniralo, rekla je Prpić i dodala da Elektromaterijal i dalje posluje i nabavlja robu te da sada ima 68 zaposlenih. Ukupno priznate tražbine vjerovnika Elektromaterijala iznose 178 milijuna kuna, a radnicima je dosad isplaćena polovica njihovih ukupnih tražbina od 15,6 milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica najavila je da bi još 20 posto radničkih tražbina trebalo biti isplaćeno u lipnju ove godine, dodajući kako očekuje da će radnicima biti isplaćene sve tražbine.

Navela je da se sa zasad neslužbenom ponudom javila jedna domaća tvrtka koja bi preuzela Elektromaterijal, zadržala djelatnost i ime, ali o tome će se tek razgovarati.

Stečaj Elektromaterijala otvoren je u veljači prošle godine. Prijavljene su tražbine oko 178 milijuna kuna, a na približno isti iznos procijenjena je i vrijednost imovine te tvrtke.

Najveći vjerovnici su multinacionalna kompanija ABB, banke, Elektrolux, Gorenje, Ministarstvo financija i radnici.

Od rujna je objavljeno nekoliko natječaja za prodaju dijela nekretnina Elektromaterijala, ali ni jedna još nije prodana.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙