FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 7. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija je, nakon prošlotjednog poraza u prijateljskoj utakmici protiv Švedske od 3-1, na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u srijedu pala za jedno mjesto i sada je 10., dok prvo mjesto i dalje drži Španjolska.

Svjetski prvaci Španjolska je nakon pobjede od 5-0 u prošlotjednom prijateljskom susretu protiv Venezuele zadržala vodeću poziciju na FIFA-inoj ljestvici. Druga je Nizozemska koja je zahvaljujući pobjedi nad Engleskom od 2-1 zamijenila mjesto s Njemačkom koja je pala na treće mjesto nakon poraza od 2-1 od Francuske. Na četvrtom mjestu je kao i prošli mjesec Urugvaj.

Argentina se uspjela popeti među prvih deset reprezentacija, a i Brazil se također popravio svoj plasman na FIFA-inoj ljestvici, dok je najveći napredak ovaj mjesec zabilježio mali Sao Tome i Principe koji je "skočio" za čak 53 mjesta.

Argentina, koja je prošli mjesec pala za tri mjesta i ispala iz "prvih deset" napredovala je tri mjesta nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske od 3-1 i sada je osma reprezentacija. Peterostruki svjetski prvaci Brazil je napredovao sa sedmog mjesta, što mu je najniži plasman od 1993., na peto mjesto zahvaljujući pobjedi od 2-1 u prijateljskom ogledu protiv Bosne i Hercegovine.

Sao Tome i Principe je u napredovanju ipak nadmašio sve ostale reprezentacije skočivši čak 53 mjesta na 115. poziciju nakon što je pobijedio Sierra Leone 2-1 u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2013.

Prvi protivnik Hrvatske na Euru 2012. Irska je ovaj mjesec zabilježila napredak na FIFA-onoj ljestvici od jednog mjesta i sada je 19., a Italija je pala jedno mjesto i sada je ispred hrvatske reprezentacije na devetom mjestu.

Što se tiče zemalja u regiji, sve su nazadovale. Bosna i Hercegovina je tako pala dva mjesta i sada je 21., Srbija je pala za jedno mjesto i sada je 26., kao i Slovenija koja je pala na 28. poziciju.

NEW YORK

Ilya Kovalchuk je okončao trotjednu sušu pomogavši svojim New Jersey Devilsima da pobjede sinoć gostujuće New York Rangerse, vodeće u Istočnoj konferenciji rezultatom 4-1.

Kovalchuk je zabio prvi gol u zadnja tri tjedna samo 49 sekundi nakon početka utakmice i Devilsi su nastavili žestoko do zadnje trećine za pobjedu nad lokalnim rivalima.

Vodeći strijelac New Jerseya Kovalchuk zadnji je gol, odnosno tri gola, postigao na utakmici protiv Buffala 14. veljače.

Derek Stepan je izjednačio za New York (42-16-7) u drugoj trećini, no New Jersey (37-24-5) je dominirao u zadnjoj trećini zahvaljujući pogocima Davida Clarksona, Ryana Cartera i Patricka Eliasa.

Martin Brodeur je zaustavio 25 udaraca prema svom golu za pobjedu, dok je Henrik Lundqvist također imao 25 obrana u porazu.

Ovom pobjedom su Devilsi okončali niz od pet poraza u zadnjih šest susreta protiv Rangersa.

Devilsi su nakon pobjede ostali na šestom mjestu u Istočnoj konferenciji, dva boda iza petoplasirane Philadelphie.

New York ima uvjerljivo vodstvo od osam bodova na čelu Istočne konferencije ispred Pittsburgh.

ZAGREB

U 2. kolu međunarodnog otvorenog turnira, što se igra u zagrebačkome hotelu "Four points", istaknuo se velemajstor Ante Brkić koji je u sjajno vođenoj partiji u minijaturi svladao veterana Mišu Cebala.

Mladen Palac je strpljivom pozicijskom igrom nadvisio Nenada Ferčeca, a pobjede su zabilježili i Nenad Šulava, Saša Martinović, Zdenko Kožul i Alojzije Janković. Poslije drugog kola samo petorica igrača imaju po dva boda.

NEW YORK

Dirk Nowitzki je predvodio Dallas Maverickse u pobjedi od 95-85 nad New York Knicksima u utorak kada je ludilo "Linsanity" počelo pokazivati prve znakove slabljenja.

Nowitzki je zabio 11 od ukupno 28 koševa u zadnjih četiri i pol minute zadnje četvrtine u kojoj su Mavericksi uspjeli zaustaviti nalet gostujućih Knicksa.

U prijašnjoj utakmici između ove dvije momčadi 19. veljače Jeremy Lin je postigao 28 pogodaka uz 14 asistencija i odveo New York do pobjede nad Dallasom, a to je bio vrhunac Linovog rasta popularnosti.

Mavericks (23-17) su u uzvratu poveli 27-15 nakon prve četvrtine i u drugoj su imali već 14 razlike.

Knicksi su se "probudili" u zadnjoj četvrtini serijom 15-0 koja im je omogućila vodstvo 78-77, pet minuta prije kraja, ali je tada domaća momčad odgovorila sa 14 pogodaka zaredom, preuzela kontrolu i na kraju osigurala pobjedu.

"Ove sezone ni jedno vodstvo nije sigurno, ni jedan zaostatak nije dovoljno velik", izjavio je nakon utakmice trener Mavsa Rick Carlisle. "Oni su napravili sjajnu seriju za preuzimanje vodstva. Mi smo napravili sjajnu seriju da zaključimo utakmicu."

Amar'e Stoudemire je zabio 26 koševa za Knickse (18-20), kojima je ovo drugi uzastopni poraz, dok je Lin dodao 14. Lin je u zadnje tri utakmice u gostima, sve porazi, imao šut od samo 27 posto.

Mavericksi su se sada pomaknuli na šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Osim Nowitzkog, raspoložen je bio i Rodrigue Beauboisaided koji je ušao s klupe i zabio 18 koševa.

Knicksi su još uvijek na osmom mjestu u Istočnoj konferenciji koje im osigurava doigravanje.

Branič Rodney Stuckey je sinoć zabio 34 koševa, od kojih šest u produžetku, kada su Detroit Pistonsi iznenadili Los Angeles Lakerse i pobijedili ih 88-85 u The Palace. Kobe Bryant je svojoj momčadi osigurao produžetak košom postignutim kada je odsviran kraj. Njegov sinoćnji učinak su 22 koša uz šut osam od 26 pokušaja iz igre. Centar Andrew Bynum je kod Lakersa bio najučinkovitiji sa 30 koševa i 14 skokova.

Pistonsi koji su vodili četiri koša na poluvremenu, promašili su prvih 14 šuteva u drugom poluvremenu i u trećoj su četvrtini zabili svega devet koševa. No u zadnjoj četvrtini i produžetku su se probudili i šutom od 56 posto iz igre osigurali preokret.

Dok je njegova momčad gubila 83-80, Stuckey je napravio nekoliko ključnih poteza. Pogodio je šut, preuzeo je Paua Gasola. Prince, koji je čuvao Bryanta veći dio utakmice, pogodio je koš 1:22 minute do kraja produžetka na asistenciju Stuckeya i to je dovelo Detroit u vodstvo do kraja utakmice. Stuckey je dodao dva slobodna bacanja 36.8 sekunde do kraja.

ZAGREB

Nogometaši Milana i Benfice prvi su sudionici četvrtfinala nogometne Lige prvaka.

Milan je prošao dalje usprkos porazu u Londonu od Arsenala 0:3. Talijanski klub je prošao u četvrtfinale zahvaljujući pobjedi od 4:0 u prvoj utakmici. Arsenal je bio na pragu senzacije jer je nakon prvog poluvremena vodio s 3:0 pogocima Laurent Koscielnya (7), Tomaša Rosickog (26) i Robina van Persiea (44pen). Ipak, u drugom dijelu Englezi nisu uspjeli zabiti barem još jedan gol i izboriti produžetak.

Benfica je u uzvratnom susretu osmine finala na stadionu Luz pred 55.000 gledatelja pobijedila Zenit iz St Peterburga 2:0 nadoknadivši gol zaostatka iz prve utakmice u kojoj je ruski sastav slavio 3:2. Golove za portugalski sastav zabili su Maxi Pereira (45+1) i Nelson Oliveira (90+3)

U srijedu su na rasporedu dvije utakmice: Barcelona - Bayer Leverkusen (3:1), te APOEL - Lyon (0:1), dok su drugog tjedna preostali četvrtfinalni ogledi. U utorak, 13. ožujka sastaju se Bayern Munchen - Basel (0:1) i Inter - Marseille (0:1), a dan kasnije Chelsea - Napoli (1:3) i Real Madrid - CSKA Moskva (1:1).

LONDON

Nogometaši Chelsea ušli su u četvrtfinale FA Cupa pobijedivši u ponovljenoj utakmici u gostima drugoligaša Birminghama s 2:0.

Pogotke su za Chelsea, u prvoj utakmici novoga trenera Roberta Di Mattea, postigli Juan Mata (54) i Raul Meireles (60). Mata je u 69. minuti promašio i penal.

Chelsea u četvrtfinalu igra s Leicester Cityem.

ZAGREB

U susretu 23. kola ABA lige Cedevita je kao gost nakon dva produžetka svladala Cibonu s 106:102 (41:47, 84:84, 95:95).

Kod Cibone su najviše koševa dali Zubčić (24), Barbour (16) i Harper (14), dok su Cedevitu predvodili Bilan (27), Warren (24) i Car (24). Cedevita je pobjedom zadržala drugo mjesto s omjerom 18:5, dok Cibona sada ima 12 pobjeda i 11 poraza.

ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) -

U prvom susretu polufinala EBEL lige u hokeju na ledu KAC Klagenfurt je u Ledenoj dvorani Doma sportova pobijedio Medveščak 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) i u seriji na četiri pobjede poveo 1:0.

Golove za KAC zabili su Thomas Koch (11:07), Raphael Herburger (28:53), Manuel Geier (36:50) i Tyler Scofield (51:33), dok je odlični vratar austrijskog sastava Andy Chiodo sakupio 35 obrana. Bila je to prva pobjeda KAC-a ove sezone protiv Medveščaka.

Prva polufinalna utakmica između 'medvjeda' i KAC-a ostat će upamćena po masovnoj tučnjavi igrača 18 sekundi prije kraja druge trećine, a zanimljivo u tučnjavi su sudjelovali i vratari.

Druga utakmica na rasporedu je već za dva dana u Klagenfurtu, a treći susret je u nedjelju, 11. ožujka ponovo u Zagrebu. Četvrti susret je na rasporedu 13. ožujka u Austriji. Ukoliko će biti potrebno peta utakmica igrat će se 15. ožujka (Zagreb), šesta je 18. ožujka (Klagenfurt), a možebitna sedma igrala bi se u Zagrebu 20. ožujka.

U drugom polufinalnom paru Black Wings Linz je pobijedio Tilia Olimpiju 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) i poveo 1:0. Olimpija je vodila 1:0, imala 2:2, no u posljednjih pet minuta posljednje trećine domaćin je sa dva gola uspio prelomiti utakmicu. Druga utakmica je u četvrtak u Ljubljani.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙