FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. ožujka 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nakon Medveščaka, Olimpije i KAC Klagenfurta plasman u polufinale EBEL lige u hokeju na ledu izborio je i Black Wings Linz. U odlučujućem, sedmom susretu četvrtfinala doigravanja Linz je u Keine Sorgen dvorani deklasirao Vienna Capitalse 8:3 (3:0, 5:1, 0:2) i ukupnim rezultatom 4:3 izborio nastavak natjecanja.Vodeća momčad regularnog dijela lige u polufinalu će igrati protiv Olimpije, dok će Medveščak finale loviti protiv KAC Klagenfurta."Medvjedi" su ove sezone šest puta igrali protiv KAC-a i pritom ostvarili pet pobjeda i jedan poraz. Dobili su sve tri utakmice igrane u Klagenfurtu, te dvije u Ledenoj dvorani Doma sportova. Jedini poraz doživjeli su za 'zelenim stolom' premda su na 'ledu' dobili i tu utakmicu rezultatom 5:4. Međutim, vodstvo lige je registriralo utakmicu 5:0 za KAC jer vratar Medveščaka 18-godišnji Mate Tomljenović nije bio prijavljen na vrijeme. Polufinalna serija također se igra na četiri pobjede, a prva utakmica na rasporedu je 6. ožujka u Domu sportova. Dva dana kasnije igra se u Klagenfurtu, 11. ožujka ponovo u Zagrebu, a četvrti susret je na rasporedu 13. ožujka u Austriji. Ukoliko će biti potrebno peta utakmica igrat će se 15. ožujka (Zagreb), šesta je 18. ožujka (Klagenfurt), a možebitna sedma igrala bi se u Zagrebu 20. ožujka.

RIJEKA

U posljednjem susretu 20. kola Prve HNL Rijeka i Lokomotiva su na stadionu Kantrida pred 3.000 gledatelja odigrali bez pogodaka.Bila je to nezanimljiva utakmica s vrlo malo pravih prilika nakon koje gosti mogu biti zadovoljni jer su produžili niz bez poraza na šest kola.Na ljestvici vodi Dinamo sa 48 bodova, Hajduk je drugi sa osam bodova manje, dok Slaven Belupo na trećem mjestu ima 34 boda. Lokomotiva je napredovala na peto mjesto sa 29 bodova, a Rijeka je ostala osam sa 28 bodova.

LONDON

Nakon svega osam mjeseci provedenih za kormilom engleskog nogometnog premierligaša Chelsea portugalski stručnjak André Villas-Boas (34) je dobio otkaz.Portugalcu je presudio posljednji ligaški poraz od West Bromwich Albiona (0:1) nakon kojeg su 'Bluesi' pali na peto mjesto sa čak 20 bodova zaostatka za liderom Manchester Cityjem. "Rezultati koje ostvarujemo i igre koje prikazujemo daleko su od naših očekivanja. Ulazimo u ključni period ove sezone, a nažalost nema nikakvih pozitivnih pomaka zbog čega smo raskinuli suradnju s dosadašnjim menadžerom," poručili su sa Stanford Bridgea. Do izbora novog menadžera Chelsea će voditi Roberto di Matteo.Villas-Boas je vodio 'Bluese' u 40 susreta i pritom je ostvario 19 pobjeda, 11 neodlučenih susreta i 10 poraza. Pod njegovim vodstvom Chelsea se oprostio od borbe za naslov prvaka, a sada je ugrožena i pozicija koja vodi u Ligu prvaka. 'Bluesima prijeti i ispadanje u osmini finala Lige prvaka nakon što su u prvom susretu izgubili od Napolija 1:3.AVB je stigao u London u lipnju prošle godine nakon što je na klupi Porta osvojio trostruku krunu - prvenstvo, kup i Europsku ligu.

KVITFJELL

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je nedjeljnog superveleslaloma skijaša za Svjetski kup u Kvitfjellu, on je do svoje prve pobjede u karijeri stigao s vremenom 1:34.02 minute.Drugo mjesto osvojio je još jedan Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 21 stotinkom slabijim vremenom, dok je vodeći skijaš u Svjetskom kupu Švicarac Beat Feuz bio treći sa 26 stotinki iza Jansruda.Feuz je trećim mjestom u nedjelju povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 115 bodova ispred drugoplasiranog Austrijanca Marcela Hirschera, te 207 ispred prošlogodišnjeg osvajača velikog Kristalnog globusa Ivice Kostelića. Šest utrka prije završetka sezone Feuz ima 1250 bodova, Hirscher 1135, a Kostelić 1043.Jedini hrvatski predstavnik u Kvitfjellu Natko Zrnčić-Dim ponovno je ostao bez bodova, na 37. mjestu sa 2.80 sekundi zaostatka za Feuzom.Sljedećeg vikenda u Kranjskoj gori na rasporedu su veleslalom i slalom gdje će se u akciju vratiti i Kostelić koji je propustio posljednjih devet utrka zbog operacije koljena kojoj se morao podvrgnuti nakon pobjede u superkombinaciji u Krasnajoj Poljani.Svjetski kup će završnicu imati u Schladmingu od 14. do 18. ožujka gdje će se voziti sve četiri discipline.

KUALA LUMPUR

Najbolja hrvatska tenisačica, 21-godišnja Petra Martić nije uspjela osvojiti WTA turnir u Kuala Lumpuru. Nakon što je u nedjelju u polufinalu svladala drugu nositeljicu, Srpkinju Jelenu Janković sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) u susretu koji je trajao više od tri sata, predala je finalni dvoboj kvalifikantici s Tajvana Su-Wei Hsieh pri rezultati 2-6, 7-5, 4-1 za Hsieh.Martić se u susretu protiv Janković nekoliko puta vraćala s ruba poraza, nakon gubitka prvoga seta u drugi je krenula sa zaostatkom od 0-2, ali je uspjela ostvariti preokret i izboriti treći set u kojem je Janković povela sa 4-1, a kod 6-5 srpska je igračia imala i meč-loptu, ali Martić se uspjela izvući iz tih situacija i plasirati se u finale.

Protiv Hsieh Martić je osvojila prvi set sa 6-2 za samo pola sata, te je u drugom ostvarila "break" prednosti koji je držala do svog vodstva od 4-3. No, tada je Hsieh uspjela prvi put u meču oduzeti servis Martić, a to je ponovila i pri vodstvu od 6-5 i već tada je bilo jasno kako naša igračica neće imati dovoljno snage za završnicu.Hsieh je bila mnogo svježija s obzirom da je ona svoj polufinalni dvoboj protiv Grkinje Eleni Daniilidou odigrala još u subotu, te je to iskoristila za svoj prvi WTA naslov u karijeri.

Martić je u Kuala Lumpuru odigrala svoj prvi finalni susret na nekom WTA turniru u karijeri, a ovo joj je bio treći nastup u polufinalu. Prošle godine je u Bogoti morala predati polufinalni susret Španjolki Dominguez Lino zbog bolesti, dok je u Guangzhouu izgubila od Čehinje Lucie Šafarove.

Prije ovoga uspjeha Martić, posljednja hrvatska tenisačica koja je igrala u finalu na WTA Touru bila je Jelena Kostasnić-Tošić u Bangaloreu u veljači 2006. godine, a posljednja Hrvatica koja je uspjela osvojiti neki WTA turnir i dalje je Iva Majoli, pobjednica u Charlestonu prije gotovo 10 godina, 21. travnja 2002.

OFTERSCHWANG

Kanađanka Erin Mielzynski pobjednica je slaloma Svjetskog kupa održanog u njemačkom Ofterschwangu, dok je Austrijanka Marlies Schild trećim mjestom osigurala Mali slalomski globus.Mielzynski je do prve pobjede u karijeri stigla s rezultatom 1:53,59. Druga je bila Amerikanka Resi Stiegler (+0,05), a treća Austrijanka Marlies Schild (+0,07). Slovenka Tina Maze, vodeća nakon prve vožnje je u drugom nastupu odustala.Mlada Kanađanka do sada nikada nije bila plasirana među deset najboljih u Svjetskom kupu, a njezini dosadašnji najbolji slalomski rezultati bila su dva 13. mjesta iz Courchevela i Zwiesla.U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Amerikanka Lindsey Vonn sa 1708 bodova, druga je Slovenka Maze sa 1214 bodova, dok je na trećem mjestu Njemica Maria Hoefl-Riesch sa 1075 bodova.U poretku slalomašica, dva slaloma prije kraja sezone vodi Austrijanka Marlies Schild sa nedostižnih 660 bodova, Maze je druga sa 361 bod, dok je treća Austrijanka Michaela Kirchgasser sa 334 boda.

RIM

U jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu, 170. izdanju "Derbyja della Capitale" Lazio je kao gost pobijedi Romu 2:1.Bio je to dvoboj visokih tenzija sa dva crvena i sedam žutih kartona u kojem je jedan od najslabijih pojedinaca bio sudac Bergonzi. Sudac je usmjerio utakmice već u sedmoj minuti kada je dosudio jedanaesterca za Lazio i pokazao crveni karton vrataru Maartenu Stekelenburgu. Hernanes je sigurno realizirao kazneni udarac za vodstvo 1:0. Roma je s igračem manje izjednačila u 16. minuti golom Fabia Borinia, a pobjedu gostima donio je Stefano Mauri u 61. minuti. U 86. minuti i Lazio je ostao s igračem manje nakon što je isključen Lionel Scaloni, no Roma u preostalom vremenu nije uspjela osvojiti bod.Udinese je odigrao bez golova protiv Atalante, Fiorentina je pobijedila Cesenu 2:0, Siena je slavila protiv Caglarija 3:0, dok su Lecce i Genoa odigrali 2:2. U ranije odigranom susretu Napoli je u Parmi pobijedio 2:1.Na ljestvici vodi Milan sa 54 boda, Juventus na drugom mjestu ima 51, a Lazio na trećem 48 bodova.

REZULTATI:

Udinese - Atalanta 0:0

Roma - Lazio 1:2 (Borini 16 / Hernanes 10-11m, Mauri 61)

Lecce - Genoa 2:2 (Muriel 61, Brivio 81 / Sculli 21, 85)

Fiorentina - Cesena 2:0 (Moras 62-autogol, Cassani 74)

Siena - Cagliari 3:0 (Bogdani 40, Calaio 80, Del Grosso 82)

Parma - Napoli 1:2 (Zaccardo 77 / Cavani 40, Lavezzi 86)

Bologna - Novara - u 18 sati

Inter - Catania - u 20.45 sati

U subotu:

Palermo - Milan 0:4 (Ibrahimović 21, 31, 35, Silva 58)

Juventus - Chievo 1:1 (De Ceglie 18 / Drame 76)

LONDON

U derbiju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je u Londonu deklasirao Tottenham 3:1 i ostao u igri za naslov prvaka.Golove za United zabili su Wayne Rooney (45) i Ashley Young (60, 69), dok je strijelac utješnog gola za Spurse bio Jermain Defoe (87). Luka Modrić je za Tottenham odigrao cijeli susret, dok je Niko Kranjčar ušao u igru u 80. minuti. Spursima je ovo bio drugi uzastopni poraz nakon što su u prošlom kolu teško stradali kod Arsenala (2:5). U ranije odigranom susretu Fulham je 'razbio' Wolverhampton 5:0, dok su Newcastle i Sunderland igrali 1:1. Tri pogotka za Fulham zabio je Rus Pavel Pogrebnjak (36, 44, 61), dok je dva dodao Amerikanac Clint Dempsey (56, 83). Druga utakmica, veliki sjeverni derbi u Newcastleu, bila je vrlo zanimljiva. Gosti su poveli u 24. minuti pogotkom Bendtnera iz kaznenog udaraca, da bi u 83. minuti jedanaesterac za domaćine promašio Senegalac Ba. Bod je Newcastleu ipak spasio Shola Ameobi zgoditkom u 91. minuti.Na ljestvici vodi Manchester City sa 66 bodova, United ima dva boda manje, a Tottenham je treći sa 53 boda. Arsenal na četvrtom mjestu ima 49, a stepenicu niže je Chelsea sa 46 bodova.

BERLIN

U susretu 24. kola njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim i Koln su odigrali bez pobjednika, 1:1. Domaćin je poveo golom Marvina Comppera u 33. minuti, a rezultat je izjednačio Lukas Podolski u 81. minuti. Mate Jajalo je odigrao cijeli susret za gostujući sastav, a u domaćim redovima do 59. minute je igrao Srđan Lakić.U ranije odigranom susretu Nurnberg je pobijedio Borussiu Mönchengladbach 1:0 golom Bunjakua u 87. minuti.Na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa 55 bodova, Bayern ima 48, a Borussia Mönchengladbach 47 bodova.

PARIZ

Nogometaši PSG-a slavili su u 26. kolu Francuske lige kod kuće protiv Ajaccia s 4:1 i ponovno preuzeli vodstvo na ljestvici.

Pogotke su za Parižane dali Pastore (27), Ménez (29), Hoarau (86) i Nene (90+1), dok je počasni zgoditak za goste s Korzike dao Poulard (42). PSG sada opet ima bod više od Montepelliera, te osam više od trećeplasiranoga Lillea, dok je Ajaccio ostao u zoni ispadanja. U drugom susretu večeri Caen i Brest su igrali bez golova, 0:0.

MADRID

U susretima 26. kola Španjolske lige Zaragoza je kod kuće slavila protiv Villareala s 2:1, Athletic je Bilbaou bio uvjerljiv protiv Real Sociedada s 2:0, dok je Valencia slavila kod Granade s 1:0. Najuzbudljivije je bilo u Zaragozi, gdje je Villareal vodio s 1:0 do 84. minute, a nakraju izgubio. Zaragoza je i dalje posljednja s svega 18 bodova, tri manje od Sporting Gijona. Kasnije večeras igraju Real Madrid i Espanyol.

Granada CF 0

Valencia 1 Sofiane Feghouli 32

- - -

Athletic Bilbao 2 Markel Susaeta 24,81

Real Sociedad 0

- - -

Real Zaragoza 2 Luis Garcia 84, Abraham Minero 90+3

Villarreal 1 Alejandro Martinuccio 15

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙