FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I slavonski ratari traktorima krenuli kućama

Autor: vsik
ZAGREB/OSIJEK, 29. veljače 2012. (Hina) - Nakon što su nezadovoljni proizvođači mlijeka jutros napustili svoje prosvjedne punktove, pa tako i onaj ispred zagrebačkog Dukata ponovno je uspostavljen promet Čavićevom ulicom u Zagrebu, a na putu kućama su i slavonski ratari koji su u Zagrebu davali podršku prosvjedima mljekara.

Po riječima predsjednika Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla, 40-tak traktora iz slavonskih županija bilo je uključeno u "opravdane prosvjede mljekara, koji se sada nastavljaju pravnim putem".

Ratari su davali podršku mljekarima diljem Hrvatske jer, kako kaže Laslo, "ono što se danas događa mljekarima, to ratare sigurno čeka nakon žetve", jer ratari i mljekari uglavnom imaju iste probleme.

"Nadamo se već ovih dana da će ratari imati sastanak s ministrom poljoprivrede Jakovinom, jer obećana nam je isplata poticaja za prošlu godinu do 15. ožujka, što u novcu što u vaučerima", rekao je danas Laslo u telefonskom razgovoru za Hinu.

Laslo, koji se također danas sa svojim traktorom vraća kući u Satnicu Đakovačku, izražava nadu da će taj dogovor s ministrom biti ispoštovan "iako se ovih dana čuju i drukčije priče".

Tijekom dana ratari će napustiti sve prosvjedne punktove u Osječko-baranjskoj županiji.

Ratari Osječko-baranjske županije zadnjih su desetak dana prosvjedovali u znak potpore mljekarima, ali i zbog svojih problema, na šest punktova u županiji, a tijekom dana napustit će sve te punktove.

Prosvjed nezadovoljnih proizvođača mlijeka, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, počeo je 14. ožujka, a tijekom dvotjednih prosvjeda bilo je i blokada prometnica.

Po podacima Hrvatskog autokluba od oko 12 sati, više nigdje nema blokade prometa, a nakon odlaska prosvjednika mljekara s ceste Nova Gradiška-Slavonski Brod za sav je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac otvoren čvor Lužani.

(Hina) xvsik ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙