FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispred bjelovarske Sirele prosvjedi mljekara četvrti dan

Autor: turk
BJELOVAR, 17. veljače 2012. (Hina) - Ispred bjelovarske Sirele prosvjedi proizvođača mlijeka traju četvrti dan, a danas su im podršku dali predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza u njihovim nastojanjima da im se i dalje isplaćuje litra mlijeka prema Promemoriji, što je za 40 lipa više nego što trenutačno daje Dukat.

Nezadovoljni proizvođači mlijeka kažu kako nastavljaju prosvjede do ispunjenja zahtjeva. Navode kako Sirela, ispred koje i dalje stoji stotinjak traktora, nije blokirana te da Dukat kupi mlijeko od mljekara.

Neki su mljekari pak rekli da, iako cisterne dolaze po mlijeko, oni ga neće predati za sramotnu cijenu od 2,30 kuna, već će ga radije proliti u kanalizaciju.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin novinarima je rekao kako nisu zadovoljni rješavanjem problema kada je rad Ministarstva poljoprivrede u pitanju.

"Po nama oni se ponašaju poput Unprofora, koji je izgleda došao u neku drugu državu posredovati između dvije zaraćene strane, a oni taj problem u biti trebaju rješavati jer je u njihovoj nadležnosti", kazao je Latin.

Zahvaljujući propisima hrvatske države događa se da se bez problema uvozi mlijeko iz Bosne i Hercegovine koje nije podložno nikakvoj kontroli, rekao je Latin pokazujući novinarima pakiranje od litre mlijeka uvezenoga iz BiH te je ustvrdio kako upravo zbog tih problema oko četiri tisuće malih hrvatskih proizvođača u prošloj godini moralo prestati s proizvodnjom.

Ne postigne li se dogovor o cijeni mlijeka, tvrdi, još će oko pet tisuća mljekara morati prekinuti s radom.

Ovo danas izgleda da je početak kraja hrvatskoga sela ukoliko se smanji proračun za poljoprivredu, kazao je dodajući da bi se trebalo biti stručnjak kako bi se protumačio proračun, odnosno da bi znali koliko će hrvatsko selo dobiti potpora.

Ukoliko to bude smanjenje za milijardu kuna, sigurno neće biti ni hrvatskoga sela, ustvrdio je Latin.

(Hina) xturk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙