FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeni prosvjedi poljoprivrednika u Slavoniji

Autor: sela
OSIJEK/ĐAKOVO, 21. veljače 2012. (Hina) - Mljekari Đakovštine, koji su od jučer ponovno traktorima na cesti, uz đakovačku zaobilaznicu, danas su pred Gradskom vijećnicom besplatno podijelili 500 litara mlijeka, osiguravši za to i plastične boce, a s prosvjedom potpore mljekarima nastavili su i članovi Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje.

Mljekari Đakovštine, vodećoj u Osječko-baranjskoj županiji po proizvodnji mlijeka, akciju dijeljenja mlijeka najavili su i za sutra u podne na glavnom trgu u Osijeku.

Članovi Zajednice udruge seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) nastavljaju s prosvjedom potpore mljekarima, koji je u subotu započet na čepinskoj obilaznici kod Osijeka, a postoji i mogućnost radikalnijih mjera, poput priključivanja prosvjedu mljekara u Zagrebu, izvijestilo je danas vodstvo te udruge.

Tajnik ZUSSB Stanko Zdravčević kazao je kako je mogućnost odlaska na prosvjed u Zagreb otvorena, ali ovisit će o rezultatima od za sutra najavljenih pregovora predstavnika mljekara, mljekarske industrije i Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.

Dodao je kako će poljoprivrednici mljekarima pružiti svu potporu koju oni budu zatražili, a to uključuje i mogući odlazak na prosvjed u Zagreb te da kod nekih prosvjednika postoji nezadovoljstvo i želja za radikalnijim oblicima prosvjedovanja.

Čekat ćemo rezultate sutrašnjih pregovora i nakon toga, ovisno o njihovu ishodu, donijeti odgovarajuću odluku, kazao je Zdravčević.

(Hina) xsela/xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙