FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovački skup potpore prosvjedima mljekara u Zagrebu

Autor: sela
ĐAKOVO, 17. veljače 2012. (Hina) - Ratari, vinogradari i drugi poljoprivredni proizvođači iz đakovačkog kraja danas su na skupu u centru Đakova podržali proizvođače mlijeka s tog područja koji su se noćas pridružili prosvjednicima iz drugih područja Hrvatske koji prosvjeduju pred Dukatom u Zagrebu nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka koje je Dukat ponudio.

Mljekari Đakovštine su jučer popodne sa 30 traktora krenuli i noćas oko 3,30 sati stigli u Zagreb gdje su se pridružili prosvjedu pred Dukatom, a na skupu potpore u Đakovu okupilo se 40-ak poljoprivrednika s 20-ak traktora.

Na skupu su, osim protivljenja otkupnoj cijeni mlijeka, zatražili i nastavak subvencije za mlijeko od 42 lipe do ulaska Hrvatske u EU.

Skup potpore organizirala je Udruga Brazda čiji je predsjednik Matija Brlošić zatražio od Vlade da zaštiti domaću poljoprivrednu proizvodnju od uvoza mlijeka i drugih poljoprivrednih proizvoda sumnjive kvalitete te da ne reže subvencije ni mljekarima, niti ratarima, voćarima, vinogradarima, povrtlarima.

Obaveza vlade svake male države je zaštita njene domaće proizvodnje, poručio je Brlošić.

Podsjetio je na prošlotjedni prosvjed seljaka zbog neisplate poticaja i zbog rezova u poljoprivredi.

"Tražimo da se proračun Ministarstva poljoprivrede u dijelu subvencija za osnovna plaćanja vrati na 2,8 milijarde kuna”, rekao je Brlošić.

Skup potpore mljekarima u Đakovu, dok oni prosvjeduju u Zagrebu, objasnio je neisplatom potpora.

"Zadnje poticaje dobili smo u travnju prošle godine pa nemamo za gorivo do Zagreba", rekao je Brlošić.

Na skupu potpore u Đakovu bio je i saborski zastupnik HDSSB-a Zoran Vinković koji poručuje da "Ministarstvo poljoprivrede, ministar Tihomir Jakovina i Vlada ne mogu biti samo moderator ili UNPROFOR kada izbije neki problem već moraju stvoriti pravila igre, zaštiti domaću proizvodnju".

(Hina) xsela ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙