FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parkiranje u Rijeci skuplje, a voda i odvodnja jeftiniji

Autor: hsup
RIJEKA , 28. veljače 2012. (Hina) - Parkiranje u središtu Rijeke bit će skuplje, a računi za vodu i odvodnju manji nego dosad, najavljeno je danas na kolegiju riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela.

Naknada za parkiranje vozila na zatvorenim javnim parkiralištima s neograničenim vremenom parkiranja u središtu Rijeke stajat će za svaki sat parkiranja u prva tri sata sata šest kuna (dosad četiri kune), a za svaki sljedeći sat koji je počeo plaćat će se kao dosad sedam kuna po satu.

Osim toga, mjesta za parkiranje uz prometnice u središtu Rijeke prelaze u nultu zonu, u kojoj je cijena parkiranja sedam kuna po satu, s najviše dva sata dopuštenog parkiranja, a parkiranje u prvoj zoni stoji četiri kune po satu i dopuštena su najviše tri sata parkiranja. Povećanje cijena parkiranja objašnjeno je usklađivanjem ponude i potražnje, tj. većom dnevnom izmjenom automobila na mjestima za parkiranje.

Iz komunalnog društva Vodovoda i kanalizacije izvijestili su, pak, da će, zbog primjene diferencirane stope PDV-a i porezne stope od deset posto za isporuku vode, cijene vodnih usluga i računi građana u Rijeci biti manji nego dosad.

Po prvim izračunima, fiksni dio cijene vodnih usluga bit će manji za 10,6 posto, a ukupna promjenljiva cijena vodnih usluga, koja obuhvaća isporuku vode i odvodnju s pročišćavanjam, snizila bi se za sedam posto.

Za četveročlanu obitelj, koja potroši 20 prostornih metara vode na mjesec, račun bi bio manji za 16,7 kuna.

Gradonačelnik Obersnel rekao je da zbog povećanja PDV-a neće poskupjeti javni prijevoz, a uskoro bi se trebale izračunati cijene toplinske energije, plina i odvoza kućnog otpada.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙