FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH i Vijeće za zaštitu potrošača protiv poskupljenja vode i ZET-a

Autor: ista
ZAGREB, 25. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba usprotivili su se danas prijedlogu Zagrebačkog holdinga za povećanjem cijena vode i javnog gradskog prijevoza.

U otvorenom pismu Gospodarsko-socijalnom vijeću Grada Zagreba i gradonačelniku Milanu Bandiću SSSH ih poziva da kažu NE prijedlogu podružnica Zagrebačkog holdinga za povećanjem cijena.

Imamo razloga sumnjati da se iza takva prijedloga skriva neracionalnost Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica, neodgovornost i nebriga prema javnom dobru i infrastrukturi koja im je dana na upravljanje. U prilog tome ide loša regulacija javnog gradskog prijevoza i spora rekonstrukcija dotrajale vodovodne i kanalizacijske mreže. Ceh takva neprofesionalnoga i površnog pristupa poslu, opet, plaćamo mi građani, stoji u pismu.

SSSH ih poziva da poslovanje Zagrebačkog holdinga poslože sukladno ciljevima njegova osnivanja – maksimalna kvaliteta usluga s minimalno ostvarenim troškovima, racionalizacija i rekonstruiranje troškova, smanjivanje rashoda, te povećanje efikasnosti ljudskog potencijala.

S našim „neekonomskim“ plaćama i mirovinama ne možemo i ne želimo plaćati njihove više „ekonomski opravdane“ cijene, upozorava sindikalna središnjica.

Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba izvijestilo je da na svojoj sjednici većinom glasova članovi Vijeća nisu dali pozitivno mišljenje o povećanju cijena vode, usluge pročišćavanja otpadnih voda i gradskog prijevoza (ZET-a).

"U Hrvatskoj udruzi za zaštitu potrošača smatramo da je Vodovod i odvodnja s postojećom cijenom poslovala bez gubitaka, a povećanjem osnovne cijene vode od tridesetak lipa i uvođenjem mjesečne fiksne naknade od petnaestak kuna , te uz smanjenje PDV-a na 10 posto stvoriti će se ekstra profit. Treba li u ovo vrijeme ići na tako veliko povećanje? Također je pitanje opravdanosti nove cijene pročišćavanja otpadnih voda uvećane za 66 posto", stoji u priopćenju.

Vijeće za zaštitu potrošača protivi se i najavljenom povećanju cijena za prijevoz u gradskom prometu jer je to veliki udar na srednji sloj , ako ga još ima, na roditelje koji školuju svoju djecu jer nije samo za njih povećan izdatak prijevoz, već je tu i voda , te hrana koja će itekako poskupjeti.

"Pitanje je ima li u Zagrebačkom holdingu snage za bolju organizaciju, smanjivanje troška, bolju naplatu, manje krađa", stoji u priopćenju.

(Hina) pp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙