FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb u finalu izbora za nagradu "Europski tjedan kretanja 2011."

Autor: mbuj
ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - U finalni izbor za nagradu "Europski tjedan kretanja 2011." koja se dodjeljuje lokalnim vlastima za postignuća povezana s uvođenjem mjera održivog gradskog prometa ušli su Zagreb, ciparska Larnaka i talijanska Bologna, izvijestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Svečanost dodjele nagrade održat će se 5. ožujka u Muzeju glazbenih instrumenata u Bruxellesu, a u uži izbor deset najboljih sudionika uvršten je i Labin.

Ponovnim ulaskom Zagreba i Labina u uži izbor nastavljen je niz sjajnih rezultata hrvatskih predstavnika, pri čemu je najveći uspjeh osvajanjem nagrade "Europski tjedan kretanja 2007." ostvario grad Koprivnica, ističe Ministarstvo zaštite okoliša i prirode na internetskim stranicama.

Grad pobjednik bit će nagrađen snimanjem besplatnog trominutnog promotivnog videa na engleskom i materinjem jeziku kojim će istaknuti svoja postignuća kao prvaka održivog urbanog prometa u Europi.

Prošlogodišnje, jubilarno 10. izdanje Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja je postala svojevrstan praznik i simbol zalaganja za čistiji urbani okoliš, održano je od 16. do 22. rujna. Odabirom središnje teme Europski tjedan kretanja svake se godine usredotočuje na neki od gorućih problema povezanih s održivom mobilnošću, a prošle je godine tema bila "Alternativna mobilnost" (Alternative Mobility). Među 2.268 sudionika, uz Zagreb i Labin, bilo je još 16 hrvatskih gradova - Crikvenica, Čakovec, Dubrovnik, Đurđevac, Ivanić-Grad, Koprivnica, Krapina, Mali Lošinj, Nova Gradiška, Osijek, Pula, Rijeka, Šibenik, Trogir, Zabok i Zadar.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙