FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija potvrdio je u ponedjeljak kako je izbjegao dolazak na radni ručak s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem jer mu zamjera da je njegov prvi službeni posjet "isuviše nacionalno obojen". "BiH nije jednostavan zbroj tri etničke grupe. BiH se sastoji ne samo od tri konstitutivna naroda nego i od četiri milijuna građana i za moj ukus previše je danas bilo retorike o narodima a čovjek se tu baš nije puno vidio", izjavio je Lagumdžija u Sarajevu odgovarajući na upit zbog čega nije došao na ručak s hrvatskim premijerom. Osim Lagumdžije na ručak nije došao ni njegov bliski stranački suradnik Nermin Nikšić koji je ujedno predsjednik vlade Federacije BiH. Premijer Milanović je komentirajući Lagumdžijin i Nikšićev nedolazak na zakazani ručak izjavio tek kako je primjetio da ih nema dodajući kako ostaje spreman primiti ih u Zagrebu kada dođu.

ŽENEVA - Vozilom sirijskog arapskog Crvenog polumjeseca u ponedjeljak su evakuirane tri osobe iz četvrti Homsa Baba Amro ali Crveni polumjesec nije mogao evakuirati i strane novinare koji se tamo nalaze, rekao je Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC). "Mogli su evakuirati tri osobe, stariju ženu, trudnicu i njenog supruga", rekao je glasnogovornik ICRC-a Hicham Hassan agenciji Reuters u Ženevi. Vjeruje se da su troje evakuiranih Sirijci. "Ni strani novinari i ni tijela poginulih novinara nisu evakuirani iz razloga koji nam nisu poznati zbog vrlo napetog sigurnosnog stanja i složene komunikacije", dodao je. Volonteri sirijskog Crvenog polumjeseca su donijeli medicinske potrepštine, uglavnom pakete za liječenje ranjenih, rekao je Hassan.

TRIPOLI - Više od 100 osoba je ubijeno a tisuće su morale napustiti svoje domove zbog borbi na jugu Libije, priopćile su u ponedjeljak humanitarne agencije UN-a. "Više od 100 osoba je ubijeno u borbama a polovica stanovništva Al Kufre je u izbjeglištvu" objavile su agencije u zajedničkom priopćenju objavljenom nakon što se sa terena vratila misija za utvrđivanje stanja na terenu. Postrojbe libijske vojske utaborile su se u gradu kako bi osigurale mir. U protekla dva tjedna u Al Kufri, blizu libijske granice sa Čadom i Sudanom, ubijeni su deseci ljudi nakon što je dugogodišnje rivalstvo dva plemena Tibu i Zwai preraslo u nasilje.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙