FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za suzbijanje komaraca na osječkom području 8 milijuna kuna

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. veljače 2012.(Hina) - Za suzbijanje komaraca na osječkom području ove će se godine iz gradskoga proračuna izdvojiti oko osam milijuna kuna, rečeno je na današnjem sastanku osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Stjepan Rudan rekao je kako se u ovom trenutku još ne može procijeniti hoće li taj novac biti dostatan jer će to ovisiti o vremenskim uvjetima koji pogoduju razvoju komaraca, poput temperature te vodostaja Drave i Dunava.

Dodao je kako je zavod potpuno spreman za sve predviđene aktivnosti, da je preostalo nešto prošlogodišnjih sredstava za tretiranje komaraca, a po potrebi, osigurat će se i dodatne količine.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romano Kristić rekao je kako će se, uz redovite mjere nadzora i tretiranja, ove godine provesti kontrola migracija komaraca te izraditi digitalna karta na kojoj će biti predstavljena najveća legla tih kukaca.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙