FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opačić i dužnosnik EMCDDA-a pohvalno o radu Ureda za suzbijanje zlouporaba droga

Autor: ista
ZAGREB, 7. veljače 2012. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sastala se danas u Banskim dvorima s Alexisom Goosdeelom, šefom Odjela za REITOX i međunarodnu suradnju pri Europskom centru za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA), te su oboje izrazili zadovoljstvo radom vladinim Ureda za suzbijanje zlouporaba droga, priopćeno je iz Vlade.

Sastanku je nazočio i Dubravko Klarić, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Opačić je istaknula zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te najavila donošenje još nekih akata do sredine ove godine u cilju daljnjeg usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije. Izrazila je i zadovoljstvo radom Ureda za suzbijanje zlouporabe droga te iznijela namjeru o proširenju aktivnosti i osnivanju vladinog povjerenstva koje bi se bavilo ovisnostima u širem smislu.

Istraživanje o zlouporabi sredstava ovisnosti u općoj populaciji Hrvatske pomoglo nam je da vidimo stvarno stanje u pogledu ovisnosti, a proširenje na druge aktivnosti nam je od velike društvene važnosti, rekla je potpredsjednica vlade. Istaknula je i potrebu jačanja edukacije među djecom kao jednog od najboljih elemenata prevencije ovisnosti.

Šef Odjela za REITOX (europske informacijske mreže o drogama i ovisnosti o drogama) i međunarodnu suradnju EMCDDA Alexis Goosdel također je istaknuo zadovoljstvo radom Ureda za suzbijanje droga Vlade RH te dodao da je Hrvatska spremna postati punopravnom članicom EMCDDA. Govorio je i o projektima koje je Centar financirao u Hrvatskoj u posljednje dvije godine, koji su bili vrlo dobro pripremljeni i korisni, a razgovaralo se i o budućim planiranim aktivnostima u zajedničkom cilju smanjenja ovisnosti, stoji u priopćenju.

EMCDDA, osnovan 1993., a inuguriran 1995., postao je glavni stožer EU za prikupljanje podataka vezanih uz droge. Svrha mu je osigurati EU i državama članicama pregled činjenica o problematici droga i okvir zajedničkih informacija kako bi se podržale rasprave o ovom problemu. Organizacija nudi državama članicama znanstveni temelj potreban za izradu nacrta zakona i strategija o drogama te pomaže stručnjacima i znanstvenicima usavršiti najbolje prakse i ukazati na nova područja istraživanja.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙