FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: dobra perspektiva turističke suradnje Hrvatske i Ukrajine

Autor: tmis
ZAGREB, 27. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatska i Ukrajina do sada su imali dobru turističku suradnju koja se očekuje i u budućnosti slijedom sve jačeg povezivanja turističkih poslovnih partnera iz obje zemlje te porasta broja ukrajinskih turista u Hrvatskoj, istaknuto je na današnjem sastanku izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka i v.d. direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Nike Bulića.

Sastanak je održan u zagrebačkom Glavnom uredu HTZ-a iz kojeg su izvijestili da je ukrajinski veleposlanik pritom naglasio da sve više ukrajinskih turista raznih dobnih skupina posjećuje Hrvatsku. To se pokazalo i prošle godine, kada je iz te zemlje u Hrvatsku, po podacima HTZ-a, došlo više od 50 tisuća turista ostvarivši 400 tisuća noćenja, što su bili porasti od 12 i 11 posto u odnosu na 2010.

Najavivši tom prilikom promotivne aktivnosti HTZ-a na tržištu Ukrajine za ovu godinu, Bulić se osvrnuo na već održanu (prošlog tjedna) poslovnu radionicu ukrajinskih i hrvatskih turističkih partnera u Kijevu koja je bila dobro posjećena i na kojoj se dodatno išlo na motiviranje dolazaka Ukrajinaca u Hrvatsku i u pred i posezoni.

Krajem ožujka HTZ će hrvatsku turističku ponudu predstaviti i na ukrajinskom sajmu turizma UITT, a u travnju će organizirati i Hrvatski turistički dan s poslovnom radionicom.

Bulić je najavio i da će predstavništvo HTZ-a u Moskvi, koje ujedno obrađuje i tržište Ukrajine, organizirati u travnju i svibnju susrete u ukrajinskim gradovima Donjecku, Harkovu i Dnjepropetrovsku s ciljem dodatne edukacije turističkih agenata o hrvatskom turističkom proizvodu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙