FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak biskupa zagrebačke Crkvene pokrajine

Autor: turk
BJELOVAR, 21. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić rekao je danas na konferenciji za novinare u Bjelovaru prije sastanka biskupa zagrebačke Crkvene pokrajine da je Crkva u vremenu nove evangelizacije.

Crkva želi obnoviti svoj zamah naviještanja Evanđelja, rekao je kardinal Bozanić i dodao kako je ovo godina koju će 11. listopada na 50. obljetnicu početka Drugoga vatikanskog sabora i na 20. obljetnicu objavljivanja Katekizma Katoličke crkve papa Benedikt XVI. proglasiti godinom vjere.

Nova evangelizacija mnogo ovisi o svećenicima pa ovu sjednicu posvećujemo odgoju budućih svećenika, rekao je zagrebački nadbiskup na konferenciji za novinare u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji.

Istaknuo je kako žele da se svi oni koji su na putu svećenstva dobro pripreme za taj poziv i odgovorno pristupe svojem poslu, što će biti i glavna tema sastanka na kojem sudjeluje sedam biskupa te pokrajine.

Kardinal Bozanić istaknuo je kako na Zagrebačkoj bogosloviji ove godine ima dosta svećeničkih kandidata, što vide kao znak i dar Duha Svetoga.

Dobrodošlicu je biskupima zaželio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, koji je izrazio zadovoljstvo što su se susreli u najmlađoj biskupiji u Hrvatskoj, dodajući kako se Crkva moli za uspjeh susreta u kojima biskupi promišljaju što je potrebno za Crkvenu pokrajinu i za sve ono što se događa u našemu društvu.

(Hina) xturk ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙