FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 3. veljače

Autor: agrb
ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 3. veljače.

ZAGREB - Tomislav Karamarko održat će konferenciju za novinare o svojoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (11 sati, hotel Panorama, Trg Krešimira Čosića 9).

DUBROVNIK - Na svetkovinu sv. Vlaha program proslave počinje u 6 sati budnicom uz zvonjavu gradskih zvona, glazbe i trombuna. Prva misa u crkvi Sv. Vlaha slavit će se u 7 sati, a u 7.30 sati festanjuli, barjaktari, glazba i trombunjeri primaju blagoslov i kreću na Ploče, istočni ulaz u Grad. S Ploča s barjacima istočno od Grada idu na Pile pričekati barjake sa zapadne strane Grada. Na Pilama se barjaci klanjaju liku sv. Vlaha i ulaze u grad, a prolazeći gradom pozdravit će Parčevu crkvu i zauzeti svoja mjesta pred katedralom. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje ispred katedrale počinje u 10 sati, a predvodit će ga dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon mise slijedi svečana procesija s moćima sv. Vlaha i drugih blaženika i svetaca, a u 15.30 sati barjaktari izvijajući svoje barjake ispred katedrale pozdravljaju crkvu, biskupe i festanjule.

ZAGREB - Otvorenje grafičko-multimedijalne monografske izložbe "Carta Incognita" akademskog kipara i grafičara Hame Čavrka, na kojoj će se u svim izložbenim prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u galerijama "Prsten", "Prošireni mediji" i "Bačva" predstaviti pedesetak autorovih grafika (19 sati, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb).

RIJEKA - Drama Mihaila Jurjeviča Ljermontova "Maskarada" u režiji uglednoga slovenskog redatelja Vite Taufera premijerno će se izvesti u riječkome Hrvatskom narodnom kazalištu. Riječ je o jednoj od najsloženijih predstava na sceni toga kazališta jer u njoj sudjeluju svi ansambli, a na sceni je oko 85 izvođača (19,30 sati, HNK Ivana pl Zajca, Uljarska 1).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Tišine gdje stvari napuštaju sebe", koja predstavlja radove jedanaestero talijanskih suvremenih umjetnika (18 sati, Muzej suvremene umjetnosti - MSU, Avenija Dubrovnik 17). Umjetnici i kustosi održat će uoči otvorenja stručno vodstvo po izložbi i biti na raspolaganju novinarima za intervjue i izjave (17 sati, predvorje MSU-a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙