FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok industrijskih narudžbi u Italiji od 5,5 posto

Autor: vmom
RIM, 20. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Desezonirane industrijske narudžbe u Italiji u prosincu su poskočile za 5,5 posto u odnosu na mjesec ranije, po najvišoj stopi od ožujka prošle godine, zahvaljujući jačanju domaćih i inozemnih narudžbi, objavio je u ponedjeljak talijanski statistički ured Istat.

Time je znatno ubrzao rast narudžbi na mjesečnoj razini budući da su u studenome one porasle svega 0,2 posto, pokazali su u ponedjeljak desezonirani podaci talijanskog statističkog ureda Istata.

Domaće narudžbe na mjesečnoj su razini uvećane 5,8 posto, dok su inozemne porasle za 5,1 posto, objavio je Istat.

Na godišnjoj su razini, u usporedbi s prosincem 2010., industrijske narudžbe smanjene za 4,3 posto, pokazuju neusklađeni podaci statističkog ureda.

Time je pad industrijskih narudžbi u trećem najvećem gospodarstvu eurozone na godišnjoj razini ubrzao, budući da je u studenome njihov pad iznosio 0,7 posto, pokazuju neusklađeni podaci Istata.

Desezonirani promet industrije na mjesečnoj je razini uvećan 3,4 posto, dok je na godišnjoj, prema kalendarski usklađenim podacima, porastao za 5,6 posto.

Nedavno objavljeni podaci Istata pokazali su u prosincu brži od očekivanog rast industrijske proizvodnje od 1,4 posto na mjesečnoj razini, nakon što je u studenome porasla 0,3 posto.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙