FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 19. veljače 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEWARK - Uz gospel zbor koji je izvodio tradicionalne duhovne pjesme, rodbina i brojni prijatelji Whitney Houston, oprostili su se u subotu u crkvi u Newarku u New Jerseyju, od prerano preminule pjevačice. Obred je počeo oko 12 sati po mjesnom vremenu u crkvi "New Hope", govorom gradonačelnika Newarka, rodnoga grada Whitney Houston. Oko stotinu članova gospel zbora crkve u kojoj je kao djevojčica pjevala i Whitney, više je puta izvodio tradicionalne gospel pjesme, stvarajući atmosferu karakterističnu za baptističke obrede, ispunjene pjesmom, plesom, uzvicima, smijehom i pljeskom. Automobil s posmrtnim ostacima pop-zvijezde dovezen je u crkvu pod strogom paskom policije. Među prisutnima u crkvi bili su Stevie Wonder koji je pjevao tijekom ceremonije, potom glumac, Kevin Costner, njezin glumački partner koji je održao vrlo dirljiv i emotivan govor. "Još donedavno sam bio tvoj 'tjelohranitelj' a sad te više nema", kazao je glumac drhtavim glasom. Ispričao je kako je bila vrlo nesigurna i uplašena prije početka snimanja istoimenog filma te da ju je poticao, smatrajući kako je odličan izbor za ulogu. Kako je prenio CNN, poznata soul pjevačica Aretha Franklin bila je previše potresena da bi prisustvovala i pjevala na Whitneyinu pogrebu. Među prisutnima su bili Elton John, Beyonce i njezin suprug, pjevač Jay-Z, pjevačica Alicia Keys te tv-voditeljica Oprah Winfrey. U crkvu, koja može primiti oko 1500 vjernika, stigao je, kako izvješćuju agencije, i njezin bivši suprug Bobby Brown. Pastor crkve Marvin Winans, također pjevač gospela i prijatelj Whitney Houston održao je nadahnut govor nad njezinim lijesom.

NEW YORK - Američki glazbenik Bobby Brown naglo je otišao s ispraćaja svoje bivše supruge Whitney Houston u subotu, ustvrdivši da su ga zaštitari stalno premještali i zabranili mu da vidi zajedničku im kćer Bobbi Kristinu Brown. Brown i Houston razveli su se 2007. nakon 15-godišnjeg turbulentnog braka. Mnogi njega smatraju krivim za probleme koje je Whitney Houston imala s drogama i alkoholom. "Nije mi jasno zašto su se zaštitari tako ponašali prema meni i mojoj obitelji. Samo su od nas stalno tražili da se premještamo", objavio je Brown u priopćenju. "Nisam želio raditi scenu, poljubio sam lijes svoje bivše supruge i otišao. Moja djeca bila su duboko uznemirena time". Bobby Brown ima još četvero djece iz drugih veza. Brown je u priopćenju dodao kako bi njegova bivša supruga htjela da bude na ispraćaju. "To je bio dan za odavanje počasti Whitney. Sumnjam da bi ona htjela da se ovo dogodi. Nastavit ću joj odavati počast najbolje što znam", poručio je.

LONDON - Glumica Judi Dench, slavna i kao M iz Jamesa Bonda, dala je intervju objavljen u subotu u kojem govori o tome da joj je dijagnosticirana makularna degeneracija, bolest oka koja može završiti sljepilom. U intervjuu za Daily Mail 77-godišnja glumica kaže kako joj je vid već toliko slab da ne može čitati ni scenarije te da joj u tome pomažu prijatelji i rodbina. "To obično čine moja kći, agent ili prijatelj i to mi se sviđa jer ja sjedim i u glavi zamišljam priču", rekla je u intervjuu u jednom londonskom hotelu. "Najgore mi je navečer u restoranu, jer ne vidim osobu s kojom sam", požalila se. Dench je debitirala šekspirijanskom ulogom 1957. u londonskome kazalištu Old Vicu, a odonda je glumila u golemu nizu kazališnih, filmskih i televizijskih uloga. Za ulogu kraljice Elizabete I. u filmu Zaljubljeni Shakespeare dobila je Oscara, a široj je publici najpoznatija kao M, šefica obavještajaca u filmovima o Jamesu Bondu.

STOCKHOLM - Muškarac koji je dva mjeseca proveo zatrpan u autu pod snijegom na veoma niskim temperaturama, spašen je u subotu, priopćila je švedska policija. "U petak smo obaviješteni da je jedna osoba pronađena u autu prekrivenom snijegom, duboko u šumi, kilometar i pol od glavne ceste", rekao je Ebbe Nyberg, policajac iz okruga Vaesterbottena na sjeveru zemlje. Vozač motornih sanjki uočio je krov auta u snijegu na napuštenoj šumskoj stazi kraj grada Umeae. Kad je očistio nešto snijega, vidio je da se u vozilu nešto miče i pozvao policiju. Spasioci su u autu našli četrdesetogodišnjaka u vreći za spavanje, "u veoma teškom stanju". Bio je gladan i nije mogao ni govoriti ni hodati. Nyberg kaže kako nije poznato koliko je muškarac bio u autu, ali da se auto ondje našao "prije nego što je jesenas pao snijeg". Vozač je hospitaliziran, a izjavio je kako nije jeo od prosinca. Preživio je jer je pio snijeg. Policija je procijenila daje na mjesto gdje je nađen stigao otprilike u prosincu. Nedavno je ondje temperatura bila i -30. "Nevjerojatno je da je živ", rekao je Nyberg.

BERLIN - Film srpskog redatelja Srđana Dragojevića "Parada", u kojem jednu od glavnih uloga tumači hrvatski glumac Goran Navojec, osvojio je nagradu publike za najbolji igrani film u sekciji Panorama 62. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, priopćila je uprava festivala u subotu. Film "Parada" koji je nastao u koprodukciji filmskih kuća iz Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske je nakon premijernog prikazivanja u ponedjeljak doživio dugotrajne ovacije publike. Osim Navojca, u filmu igraju i hrvatski glumci Dejan Aćimović i Vedran Milkota, a jedan od koproducenata je i Igor Nola iz producentske kuće Mainframe iz Zagreba. Redatelj Srđan Dragojević je objasnio kako je oduševljen prijemom međunarodne publike jer je strahovao od toga da bi tematika i likovi filma "Parada" mogli biti razumljivi samo publici u regiji bivše Jugoslavije. Film "Parada", koji je na Berlinaleu doživio međunarodnu premijeru, u Hrvatskoj je već vidjelo preko 100.000, a u regiji jugoistočne Europe preko 500.000 gledatelja. Film kroz žanr komedije tematizira homofobiju u Srbiji i odnose među nekadašnjim ratnim protivnicima s područja bivše Jugoslavije.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙