FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Bikarcu samo otpad iz Šibensko-kninske županije

Autor: jdev
ŠIBENIK, 17. veljače 2012. (Hina) - Šibenski gradonačelnik Ante Županović priopćio je danas kako ne dolazi u obzir da se otpad s bilo kojeg područja osim iz Šibensko-kninske županije odlaže na Bikarcu.

U priopćenju se osvrnuo na najavu ministrice zaštite okoliša Mirele Holy po kojoj će novi zakon ukinuti županijsku podjelu regionalnih centara za gospodarenje otpadom i umjesto nje predvidjeti manji broj centara, čime bi budući šibenski Regionalni centar za gospodarenje otpadom (RCGO) Bikarac postao centar za odlaganje otpada za Šibensko-kninsku i za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Županović je odbio takvu mogućnost, ističući kako ne dolazi u obzir bilo kakav aranžman po kojem bi se otpad s bilo kojeg područja, osim iz Šibensko-kninske županije, odlagao na Bikarcu.

Projekt RCGO Bikarac od samog početka vodi se isključivo kao projekt šibenske regije, što uključuje prostor županije, a osim toga, kapacitetom je predviđen isključivo za to područje, kaže Županović.

To je, zaključio je gradonačelnik, uostalom, potvrđeno i memorandumom o financiranju koji su potpisali Vlada Republike Hrvatske i Europska komisija u listopadu 2006.

Na najavu ministrice Holy na današnjoj konferenciji za novinare reagirao je i šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je istaknuo kako ne dolazi u obzir spajanje Bikarca s bilo čime, osim s onim što je potpisano memorandumom o financiranju.

Dodao je da je zatražio hitan sastanak s ministricom Holy kako bi s njom razgovarao o Bikarcu.

Župan Pauk istaknuo je još jedanput potrebu za osnutkom županijske komunalne tvrtke koja bi preuzela gospodarenje Bikarcem.

Inače, tom županovom prijedlogu šibenske gradske vlasti dosad su se protivile uvjetujući 75 posto udjela u novom poduzeću kako ne bi izgubile nadzor nad odlagalištem otpada.

Šibensko-kninski župan pozvao je na gradske vlasti na suradnju te da prihvate njegov prijedlog.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙