FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija u kampanji "Jedan dan za čisti okoliš"

Autor: hsup
OPATIJA, 8. veljače 2012. (Hina) - Pisma namjere i potpore projektu "Jedan dan za čisti okoliš", koji se prvi put provodi u Hrvatskoj kako bi privukao što više volontera u akciju čišćenja okoliša 21. travnja, potpisali su danas predstavnici grada Opatije i organizatora projekta - opatijske Udruge "Žmergo".

Kako je rečeno, davanjem potpore Opatija se kao prvi grad u Hrvatskoj pridružila kampanji koja je dio međunarodne kampanje "Let's do it – World cleanup 2012.!", koja će se, osim u Hrvatskoj, 21. travnja provesti i u Latviji, Španjolskoj, Austriji te u SAD-u u Kaliforniji.

Predsjednica Udruge "Žmergo" Ana Golja istaknula je da će se akcija sastojati od dvije faze. "U prvoj fazi pozivamo ljude da označe kritična mjesta i divlja odlagališta otpada u njihovoj neposrednoj blizini – mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme. Druga faza je akcija čišćenja 21. travnja u kojoj svatko može postati volonter i pomoći u zbrinjavanju otpada", dodala je.

"Tom akcijom želimo osvijestiti građane kako trebaju poći od sebe u ostvarivanju prava na čist okoliš", istaknula je voditeljica kampanje Helena Traub.

Akciji "Jedan dan za čisti okoliš" pridružit će se i grad Rijeka, a potpisivanje pisma namjere najavljeno je za sutra, 9. veljače.

(Hina) xhsup yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙