FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici pred Sirelom prolijevali mlijeko

Autor: turk
BJELOVAR, 16. veljače 2012. (Hina) - Nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka od 2,30 kuna i nepostignutim dogovorom u Ministarstvu poljoprivrede, mljekari i dalje, treći dan zaredom, prosvjeduju ispred Sirele u Bjelovaru.

Sa oko stotinjak traktora zakrčili su ulicu kojom se prometuje samo jednim prometnim trakom, a proručuju da će tako biti dok se ne postigne dogovor.

Simbolično su ispred bjelovarske tvornice sira i maslaca, iz sastava Dukata, prolijevali mlijeko.

Na taj su se čin odlučili, rekao je Željko Mavrin, mljekar iz Babinca pokraj Bjelovara koji na dan proizvede 1.300 litara mlijeka, zbog toga što Dukat već treći dan ne odvozi mlijeko.

Dukat, odnosno Lactalis (vlasnik Dukata) već je dan prije početka prosvjeda, bez ikakvog povoda, svojim vozačima najavio da ne kupe mlijeko. Ako to mlijeko njima ne treba to je onda problem države, a ne nas proizvođača, smatra mljekar iz Palešnika pokraj Garešnice Igor Mihaljević koji proizvede oko 1.100 litara mlijeka dnevno.

Bjelovarska mljekara od jučer u 18 sati je blokirana te Sirelini kamioni ne mogu ni unutra ni van, navode prosvjednici.

Potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Mladen Šolčić rekao je kako i dalje traži još jedne pregovore u Ministarstvu poljoprivrede jer bez njihove odluke nema ništa.

Za sutra u dopodnevnim satima ispred Sirele Hrvatski seljački savez najavio je konferenciju za novinare na kojoj će se očitovati o problemima u mljekarstvu.

(Hina) xturk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙