FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvođači mlijeka i danas prosvjeduju pred Sirelom u Bjelovaru

Autor: turk
BJELOVAR, 15. veljače 2012. (Hina) - Proizvođači mlijeka s bjelovarskog područja i danas prosvjeduju ispred "Sirele" u Bjelovaru zbog otkupne cijene mlijeka od 2,30 kuna koliko za mlijeko nudi Dukat.

Promet ispred "Sirele" odvija se jednim prometnim trakom, jer je na cesti ispred tvornice i dalje parkirano više od stotinu traktora. Kamionima je dopušten i ulaz i izlaz iz tvornice, kaže potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Mladen Šolčić.

Mljekari, dodaje, s nestrpljenjem očekuju rezultate s današnjeg sastanka savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede. Ne budu li povoljni za mljekare, vjerojatno će svi krenuti prema Zagrebu jer ovaj put nemaju više što izgubiti, kaže Šolčić.

Ističe kako proizvođači mlijeka ne traže ništa posebno, samo da se zadrži sistem koji se potpisao 2009.

"Oni govore o tržišnom natjecanju. Mi smo u tržišno natjecanje ušli 2009. kada smo potpisali promemoriju prema kojoj se cijena određuje prema prosječnoj cijeni u Europi, a s kojom se tada nismo slagali i u tom je trenutku cijena mlijeka pala na 1,70 kuna. Sada traže novu tržišnu utakmicu i 'uvaljuju' nam Bosnu, Srbiju, Rumunjsku i Sloveniju. Kakva je to tržišna utakmica? Pa Hrvatska je potpisala ugovor o pristupu EU", kaže Šolčić.

Proizvođači mlijeka prosvjed ispred Sirele u Bjelovaru i Dukata u Zagrebu započeli su jučer u podne, a nezadovoljni su otkupnom cijenom mlijeka koju im nudi Dukat, a koji je u siječnju svojim kooperantima najavio da od veljače prelazi na tržišno utvrđivanje otkupne cijene mlijeka.

(Hina) xturk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙