FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mljekari pred Ministarstvom poljoprivrede prolili mlijeko

Autor: tper
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Proizvođači mlijeka, njih 20-ak, danas poslije podne ispred Ministarstva poljoprivrede prolili su 80-ak litara mlijeka izražavajući time svoje nezadovoljstvo otkupnom cijenom mlijeka.

Nastavljamo s prosvjedima sve do ispunjenja naših zahtjeva, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju treći dan ispred "Dukata" u Zagrebu i "Sirele" u Bjelovaru nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka od 2,30 kuna od veljače, a prosvjedovali su i pred karlovačkim KIM-om i pred Logističkim centarom Dukata u Đakovu.

Proizvođači nisu zadovoljni ni jučerašnjim sastankom u Ministarstvu poljoprivrede jer, kažu, nije postignut dogovor i nije definira otkupna cijena mlijeka.

Mljekari traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU, odnosno poštivanje promemorije o otkupnoj cijeni.

Rešetar je najavio da će proizvođači mlijeka prosvjedovati pred Dukatom u Zagrebu i Sirelom u Bjelovaru, pred KIM-om u Karlovcu, a i drugim prerađivačima mlijeka.

Prosvjed ćemo proširiti i na ostale prerađivače mlijeka, kazao je Rešetar pozivajući proizvođače mlijeka da se pridruže prosvjedu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙