FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Mliko istupa iz HSUPM

Autor: tper
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Udruga velikih mlječnih farmi Mliko izvijestila je kako se zbog nepoštivanja dogovora i zaključaka sa jučerašnjeg sastanka Savjeta za mlijeko javno ograđuje od djelovanja dijela članstva Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka koji su nastavili s blokadom Dukata te da istupa iz Saveza.

"Zbog nepoštivanja dogovora i zaključaka sa jučer održanog sastanka Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka, Udruga Mliko javno se ograđuje od čina dijela članstva Saveza proizvođača mlijeka, koji je jednostrano i bez koordinacije nastavio sa blokadom mljekarske industrije Dukat", navodi se u priopćenju Uduge Mliko koja okuplja 15 velikih mliječnih farmi.

S obzirom na činjenicu da takvo ponašanje ne vodi rješavanju nastale situacije te da isto tako u javnosti stvara negativnu sliku o proizvođačima mlijeka, Udruga Mliko s jučerašnjim danom istupa iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka i raskida sve odnose vezano za navedeno udruženje.

Iz Udruge Mliko ističu da će u svim daljnjim pregovorima s resornim Ministarstvom, prerađivačima mlijeka i radnim tijelima unutar sektora, interese članova zastupati jedino i isključivo ovlaštene osobe te udruge.

S obzirom da su zaprimili informaciju kako se danas za 12 sati priprema i blokada mljekarske industrije Vindija, činjenica je da se u ovim trenutcima sektoru nanosi direktna višemilijunska šteta, te se traži hitno uključivanje Ministarstva unutarnjih poslova i policije radi osiguranja nesmetanog prometovanja cisternama od proizvođača do prerađivača, navode iz te udruge.

Ukoliko se u hitnom roku ne izvrši preuzimanje proizvedene sirovine, utvrđivanje pravne i materijalne odgovornosti za prouzročenu nastalu štetu Udruga Mliko će potraživati od za to relevantnih osoba u pravnom postupku.

(Hina) xpp/tp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙