FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savez poljoprivrednih udruga traži sastanak s Jakovinom

Autor: ztes
VIROVITICA, 19. siječnja 2012. (Hina) - Krajnje je vrijeme da novi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina počne razgovarati s poljoprivrednim udrugama jer dogovori između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne komore nisu dovoljni i u njima nisu zastupljeni interesi svih poljoprivrednika, izjavio je predsjednik Saveza poljoprivrednih udruga Hrvatske Miroslav Filipović na današnjoj konferenciji za novinare u Virovitici.

"Ne želimo kuditi ministra, ali Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske uputio mu je nekoliko zahtjeva za sastanak, no do danas se ministar nije sastao niti s jednom poljoprivrednom udrugom, a Hrvatska poljoprivredna komora, s kojom ministar surađuje, ne zastupa interese svih poljoprivrednika", rekao je Filipović napominjući kako od ministra očekuje da razgovara s jakim poljoprivrednim udrugama koje imaju brojno članstvo, a na sa samoprozvanim seljačkim vođama.

Naglasio je da je stanje u hrvatskoj poljoprivredi vrlo teško te da je krajnje vrijeme da poljoprivrednici saznaju novu poljoprivrednu strategiju.

Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske nezadovoljan je, rekao je Filipović, ministrovim naputkom o obustavi svih natječaja za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta koji je donesen uz suglasnost Hrvatske poljoprivredne komore, jer je, kako je rekao, "utvrđeno da čelništvo Komore nije sudjelovalo u izradi toga naputka zbog čega se špekulira da postoje politički paralelni sustavi upravljanja Komorom s lokalne razine koji su s novim ministrom dogovorili izdavanje naputka".

Predsjednik Udruge ratara Osječko-baranjske županije Viktor Pfeifer zatražio je da se ponište zahtjevi za zakup poljoprivrednog zemljišta u slučajevima provođenja sudskih postupaka te naglasio da je njegova udruga podnijela nekoliko prijava USKOK-u zbog sumnji u organizirani kriminal prilikom natječaja za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta na području Donjeg Miholjca.

(Hina) xztes yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙