FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge HPK podržavaju proizvođače mlijeka

Autor: vsik
OSIJEK, 15. veljače 2012. (Hina) - Proizvođači mlijeka opravdano prosvjeduju nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka koja ih može dovesti u još težu situaciju od one u kojoj se već nalaze te Odbor za udruge Hrvatske poljoprivredne komore podržava opravdana prosvjede mljekara, izvijestio je predsjednik tog odbora Stjepan Kunovec koji ističe i da seljaci još uvijek očekuju razgovor s ministrom poljoprivrede kako bi bili informirani kada će im biti isplaćeni poticaji.

Istaknuo je kako je otkupna cijena mlijeka ispod one koja može osigurati opstanak mljekara. Napomenuo je kako Hrvatskoj prijeti nedostatak proizvodnje domaćeg mlijeka jer je vrlo izvjesno da prema sadašnjim uvjetima to neće biti moguće osigurati, a sljedeći korak je još veći uvoz.

Kunovec je u izjavi za Hinu kazao i kako seljaci, koji su prošli tjedan prosvjedovali u organizaciji Stožera za obranu poljoprivrede Hrvatske poljoprivredne komore, još uvijek očekuju razgovor s ministrom poljoprivrede kako bi bili informirani kada će im biti isplaćeni poticaji. Danas je Stožer uputio takav zahtjev ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini.

Tražimo da nas hitno primi i obrazloži ono što je premijer Zoran Milanović prošli tjedan obećao, a odnosi se na isplatu poticaja za 2011. godinu, kao i dinamiku isplate. Tada smo podržali izjavu premijera Milanovića koji je naglasio da je isplata dugovanja seljacima zakonska obveza te očekujemo da se to i ispuni.

Smatramo da nema nikakvog razloga da isplata ne bude do kraja veljače, da li u vaučerima ili nekako drukčije neka to odluče nadležna tijela, kazao je.

Ne isključujemo ni mogućnost ponovnog zahtjeva da nas primi premijer Milanović ukoliko naše zahtjeve resorni ministar zanemari, jer u svakom slučaju želimo odgovorne u hrvatskoj vlasti informirati s našim stavovima vezanim za najavljenu izmjenu zakona o poljoprivrednom zemljištu, o poljoprivredi i potporama, rekao je Kunovec.

(Hina) xvs yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙