FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada najavljuje uskoro mjere stabilizacije

Autor: lfia
LJUBLJANA, 16. veljače 2012.(Hina) - Nova slovenska vlada donijet će u roku od mjesec dana konkretne mjere financijske stabilizacije kako bi vratila povjerenje financijskih tržišta i zaustavila daljnji pad kreditnog rejtinga zemlje, najavio je u četvrtak ministar gospodarstva Radovan Žerjav.

"Vlada će donijeti vrlo konkretne mjere za vraćanje povjerenja na financijskim tržištima i zaustavljanje pada kreditnog rejtinga", rekao je Žerjav u Ljubljani, govoreći pred članovima poslovne udruge "Menager".

Te će mjere biti predstavljene i konkretizirane u roku od mjesec dana, zajedno s rebalansom proračuna za ovu godinu kojim nova vlada želi smanjiti javne troškove u ovoj godini za 800 milijuna eura u odnosu na prošlu, te smanjiti troškove u svim ministarstvima za oko deset posto, pa će tako biti smanjena sredstva u svim resorima uključujući ministarstvo za gospodarstvo.

Unatoč tome gospodarstvo, po riječima Žerjava, od nove vlade može očekivati pozitivne poticajne mjere za podizanje svoje konkurentnosti kroz nov način oporezivanja plaća, kroz porezne i investicijske olakšice i veće usmjeravanje sredstava iz europskih fondova prema gospodarskim subjektima.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙