FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD čestita BiH na formiranju vlade

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 14. veljače 2012.(Hina) - Sjedinjene Države u ponedjeljak su pozdravile imenovanje nove vlade Bosne i Hercegovine i obećale daljnu potporu BiH na putu u Europsku uniju i NATO.

"SAD pozdravlja imenovanje novog Vijeća ministara BiH. Čestitamo predsjedniku Vijeća Vjekoslavu Bevandi i cijeloj vladi na preuzimaju važne odgovornosti vođenja BiH u ime njezinih građana", kaže se u priopćenju američkog State Departmenta.

Također se izražava uvjerenost da će nova vlada BiH moći graditi napredak na nedavno prihvaćenim zakonima vezanim uz EU, kako bi "otvorila vrata zahtjevu BiH za statusom kandidata za članstvo u Uniji".

Državno tajništvo izražava i očekivanje da će vlada u Sarajevu među svoje glavne prioritete uvrstiti sporazum o proračunu za 2012. i registraciju vojne imovine, kako bi se "zadovoljila uvjete za punopravno sudjelovanje u Akcijskom planu za članstvo (MAP) NATO-a".

"Nadamo se da ćemo i dalje podržavati aspiracije BiH za europske i euro-atlantske integracije, zajedno s našim europskim i drugim međunarodnim partnerima", ističe se u priopćenju iz ureda glasnogovornice State Departmenta Victorije Nuland.

(Hina) xdh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙