FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: za sav promet zatvorene dionice A1 i A6

Autor: tdel
ZAGREB, 11. veljače 2012. (Hina) - Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica , izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21, 55 sati..

HAK ističe da su zimski uvjeti proglašeni na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te Dalmacije.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na Istarskom ipsilonu obavezna je zimska oprema za sva vozila, a jak vjetar puše mjestimice od Umaga do tunela Učka.

Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti Hrvatske prema Rijeci (obilazak za ostala vozila je autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (D3) do čvora Kikovica, te obrnuto) i Dalmaciji.

Za sav promet zatvorene su i državne ceste: D1 Udbina-Gračac-Knin, D218 Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće (zbog radova) te županijska cesta 5155 Čanak-Kosa Janjačka.

Samo za osobna vozila otvoreni su Jadranska magistrala na dionicama Bakar- Senj i Karlobag - Sveta Marija Magdalena (na dionici Senj-Karlobag uz obaveznu zimsku opremu) i D25 Gospić-Karlobag te ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali ( D8) od Senja do Karlobaga dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom( I. i II. skupina).

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama na više državnih cesta u Lici, Gorskom kotaru i hrvatskom primorju te središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji.

Na graničnim prijelazima pojačan je ulazak teretnih vozila na GP Macelj gdje se čeka oko sat i pol. Na ostalim graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Na pojedinim je na snazi zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U trajektnom prometu u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar, kao i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području. Na šibenskom području u prekidu su sve brodske i katamaranske linije.

(Hina) pp/xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙